Meenemen broedende zwaan in Helmond kost man uit Lieshout één dag celstraf

21 mei 2015 om 15:56 • Aangepast 25 april 2020 om 03:51
nl
Een 28-jarige man uit Lieshout is donderdag veroordeeld tot één dag celstraf en 120 uur werkstraf omdat hij een broedende zwaan had meegenomen in Helmond. De man had de zwaan in een te klein pluimveekrat meegenomen.
Geschreven door

De rechter hield in haar besluit rekening met het feit dat de man al eerder was veroordeeld voor het verwaarlozen van schapen. Toen kreeg de man drie maanden voorwaardelijke celstraf en twee jaar proeftijd opgelegd.
In plaats van de drie maanden celstraf besloot de rechter dus één dag celstraf en 120 uur werkstraf op te leggen. Inmiddels was de proeftijd teruggelopen tot zes maanden. Deze proeftijd is nu weer verlengd tot anderhalf jaar. De man heeft de dag celstraf al uitgezeten.
Zwaan meegenomenEen groepje jongeren zag in april vorig jaar hoe de de zwaan bij de Warande in Helmond van haar nest werd getrokken en in een bus werd gegooid. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die wist via het kenteken het busje met de man uit Lieshout te vinden en aan te houden.
In het busje werden veren gevonden. Even later werd in de garage van het huis van de verdachte de knobbelzwaan gevonden. Het vrouwtje was in een kleine krat gestopt en leefde nog. Op het politiebureau verklaarde de verdachte uit Lieshout dat hij het dier wilde verkopen. De zwaan is inmiddels weer herenigd met haar mannetje.  
Tweede verdachteIn Lierop werd kort na het meenemen van de zwaan een 28-jarige man aangehouden. Hij werd destijds na verhoor naar huis gestuurd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.