Video

Bossche zwemtocht Swim to Fight Cancer breidt zich uit naar drie andere steden

21 mei 2015 om 17:50
nl
De Bossche zwemtocht Swim to Fight Cancer wordt dit najaar ook gehouden in Dordrecht, Haarlem en Apeldoorn. Oud-hockeycoach Marc Lammers is sinds een maand voorzitter van de organisatie. Toen hij gevraagd werd voor de functie had hij maar weinig bedenktijd nodig. "Iedereen kent wel iemand die aan kanker is overleden, dus volmondig ja."
Geschreven door

"Net als in de topsport willen we de opbrengst van vorig jaar, die een half miljoen euro bedroeg, overtreffen", zegt Marc Lammers. De oud-hockeycoach is enthousiast over het aantal deelnemers dat zich nu al heeft aangemeld en superenthousiast over de kidsswim.
"Twintig kinderen hebben zich nu al aangemeld. We willen die echt een spectaculaire start gaan geven. We zitten te denken aan een glijbaan. Dan glijden ze zo van de wal, hup het water in."
Maarten van der Weijden Marc Lammers bevestigt dat Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden dit jaar opnieuw het boegbeeld is van de Bossche zwemtocht. "Een echte vechter", aldus Lammers. Die ook gebruikmaakt van zijn uitgebreide netwerk om 'regionaal bekende koppen' ook zover te krijgen dat ze mee zwemmen. Burgemeester Tom Rombouts zal in ieder geval ook weer van de partij zijn.
Vanwege de veiligheid heeft de organisatie een limiet gesteld aan het aantal deelnemers. "Maximaal duizend. Vorig jaar gingen er bijna zevenhonderd zwemmers te water, maar duizend is echt het plafond." De kersverse voorzitter benadrukt dat meedoen vechten en afzien is, maar ook dat het leuk en lachen is. "Je moet genieten van het leven, dat zeggen vaak ook mensen die ziek zijn. Probeer te genieten van de dingen die je doet."
Hockeyers kunnen niet zwemmenDe nieuwe gepassioneerde voorzitter zwemt zelf niet mee."Hockeyers kunnen niet zwemmen", zegt Lammers die zijn uitspraak direct nuanceert. "In mijn geval heeft een arts me dringend ontraden om mee te doen. Een tijdje geleden heb ik de voorste kruisbanden in mijn knie gescheurd en meedoen zal voor de revalidatie averechts uitpakken. Vooral omdat ik niet veel anders kan dan de schoolslag en die is funest voor sommige knieën."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.