Gemeente sluit kantoorpand The Grass Company aan Kooikerstraat Tilburg

21 mei 2015 om 18:00
nl
Burgemeester Noordanus van Tilburg sluit met onmiddellijke ingang een kantoorpand van de beheerdersmaatschappij van The Grass Company aan de Kooikerstraat in Tilburg. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Eerder meldde de gemeente dat het om het bedrijf TGC Trading zou gaan, maar dat bleek onjuist.
Geschreven door

TGC Trading is een groothandel in rookwaren en zit gevestigd in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw. Het levert onder meer aan coffeeshops van The Grass Company, maar staat verder los van de keten, zo zegt de advocaat van The Grass Company. "Het toont temeer aan dat de gemeente onzorgvuldig te werk gaat in dit dossier. TGC Trading is gewoon in bedrijf", aldus advocaat Tim Vis.
Volgens de gemeente is er in het pand aan de Kooikerstraat een verborgen ruimte ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid hennep is gevonden.
BedrijfsverzamelgebouwHet Openbaar Ministerie liet donderdag al weten dat er in panden van The Grass Company doorzoekingen zijn gedaan.  
Advocaat Tim Vis zegt dat de vondst van justitie niet erg veel opzien gebaard kan hebben: "Het al jaren bekend dat The Grass Company dit pand gebruikte voor de veilige opslag en verwerking van softdrugs voor de gedoogde coffeeshops. De exploitanten hebben daar tegenover de gemeente nooit een geheim van gemaakt."
Burgemeester verbijsterdDe burgemeester, die zelf op de locatie aan de Kooikerstraat is gaan kijken, was verbijsterd over wat hij aantrof. "De vernuftigheid en sluwheid waarmee de handel wordt verborgen, is verbijsterend. Een bouwkundig zeer geavanceerde oplossing kan alleen maar samen met de architect en de aannemer zijn bedacht. Ik zal, samen met het OM, de betrokken aannemer en architect hier ook zeker op aanpakken. Het kan niet zo zijn dat in Tilburg ondernemingen in de bouw meewerken aan georganiseerde criminaliteit."
OnbegrijpelijkAdvocaat Tim Vis noemt de inval onbegrijpelijk: "De burgemeester doet een inval op een plek waarvan hij onmiskenbaar weet dat softdrugs op veilige en verantwoorde wijze worden verwerkt ten behoeve van gedoogde coffeeshops. Als dat al niet kan, hoe moeten coffeeshops dan worden bevoorraad?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.