Opnamestop chirurgie-afdeling ziekenhuis Bernhoven vanwege MRSA-bacterie opgeheven

21 mei 2015 om 18:36
nl
De opnamestop op de afdeling chirurgie bij ziekenhuis Bernhoven in Uden is opgeheven. Dat maakte het ziekenhuis donderdagmiddag bekend. Bij zowel een patiënt als een medewerker werd maandag de MRSA-bacterie aangetroffen.
Geschreven door

Het ziekenhuis heeft na het aantreffen van de MRSA-bacterie onderzoek uitgevoerd. Bij alle patiënten die op de afdeling verbleven en bij alle medewerkers van de afdeling werd een kweek afgenomen, die nu negatief blijken te zijn. Verdere verspreiding van de MRSA-bacterie heeft dus niet plaatsgevonden, daarom is de opnamestop donderdagmiddag om halfvijf opgeheven.
Half november nam het ziekenhuis soortgelijke maatregelen, toen brak het norovirus uit in het ziekenhuis. Eind 2012 brak het norovirus ook al uit in Bernhoven. Toen stond het ziekenhuis nog in Oss. Het duurde toen enkele weken voordat de uitbraak onder controle was.
MRSAMRSA wordt meestal verdrongen door gewone huidbacteriën. Vooral mensen met een verminderde weerstand, zoals sommige patiënten van een ziekenhuis, zijn gevoelig voor de bacterie. MRSA staat daarom bekend als ‘ziekenhuisbacterie’. Bij besmetting kan MRSA een infectie veroorzaken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.