Broertjes (12 en 15) op scooters rijden politieman klem, schelden hem uit en slaan hem

21 mei 2015 om 19:37
nl
Een politieman is woensdagavond in zijn vrije tijd lastiggevallen door twee jochies van 12 en 15 jaar uit Berghem. De agressieve broers scholden de agent eerst uit voor 'kutwout'. Vervolgens sloegen ze hem en vernielden ze zijn fiets.
Geschreven door

De agent in burger fietste woensdagavond over de Ossendonk, in het buitengebied tussen Berghem en Ravenstein. De broers reden hem op scooters tegemoet. Ze wisten kennelijk dat de man bij de politie werkt, want ze scholden hem uit voor 'kutwout' en staken hun middelvinger naar hem op.
Broers wachten agent opVlak daarna passeerden haalden de jongens op hun scooters de agent in. Ook toen scholden ze de politieman uit. Ze droegen geen helm en de bromfietsen hadden geen kentekenplaat.
Een eindje verderop stopten de broers en wachtten ze de agent op. Toen de politieman was gestopt bij de jongens, vroeg hij ze om zich te legitimeren. Toen ging het helemaal mis.
Agent krijgt klappenDe jongens bedreigden en belaagden de agent. De politieman kon steeds één van de twee jongens in bedwang houden, maar de andere jongen viel hem dan aan en vernielde zijn fiets. De agent kreeg meerdere klappen.
"Gezien hun jonge leeftijd en omdat de jongens individueel duidelijk lichamelijk minder krachtig waren dan de agent, maakte hij keuze het geweld van de broers zo goed mogelijk te beteugelen en zette daar zelf zo min mogelijk geweld tegenover", schrijft de politie.
Agent vraagt om politie te bellenDat ging zo een paar minuten door. De agent vroeg een passerende fietser om de politie te bellen. Toen een van de broers dreigde om ook de fietsster aan te vallen, liet de agent de andere broer los om de vrouw te beschermen. De broers gingen er vervolgens op hun scooters vandoor.
Andere agenten wisten snel te achterhalen wie de jongens zijn. De jongens zijn donderdagochtend op school opgehaald en zitten in de cel. De agent heeft aangifte gedaan.
Moeder: verhaal klopt nietVolgens de moeder van de jongens steekt het verhaal totaal anders in elkaar. Ze geeft toe dat haar zonen illegaal op een brommer reden, maar ze ontkent dat de jongens de agent hebben uitgescholden. Sterker nog: ze zouden helemaal niet hebben geweten dat de man agent was. De jongens zouden de agent ook niet hebben opgewacht en de agent zou haar zonen bij de keel hebben gegrepen.
Ze is verder boos dat de 12-jarige jongen, die in groep 7 zit, door agenten uit de klas is gehaald. “Met handboeien en al. Dat is gewoon belachelijk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.