NAC-coach Maaskant hangt uitspraken VVV-keeper Mäenpää op in kleedkamer: 'We gebruiken alles'

21 mei 2015 om 20:44
nl
De supporters van NAC Breda leven de komende twee weken tussen hoop en vrees. Hun club moet namelijk via de play-offs in de eredivisie zien te blijven. NAC begint vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen VVV Venlo, een club uit de Jupiler League. "We moeten kwaliteit koppelen aan teamwork", zegt NAC-coach Maaskant. "Zo moeten we het doen."
Geschreven door

De spanning in Breda neemt toe, want er staat veel op het spel in de play-offs. Bij degradatie zal de club niet alleen sportief een knauw krijgen, maar ook financieel. Volgens aanvoerder Dirk Marcellis is de selectie zich daarvan bewust. "Natuurlijk neemt de spanning toe", zo zegt hij. "Dit zijn niet alleen hele bepalende wedstrijden voor de spelers, maar voor heel de club. We zijn er klaar voor en weten wat we moeten doen."
'Papier beweegt niet'NAC-trainer Robert Maaskant zegt al een tijdje met de nacompetitie bezig te zijn. Ook hij meent daarom dat NAC er klaar voor is. Maar de bravoure, die de coach de laatste weken kenmerkte, is wel wat verdwenen. Op papier is NAC sterker dan de overige clubs, maar Maaskant wil in de nacompetitie niet de favorietenrol op zich nemen.
"Ik herinner me een uitspraak van Wim Rijsbergen, oud-trainer van NAC", zegt Maaskant hierover. "Die zei dat papier niet beweegt. Ik meen dan ook dat wij niet de grote favoriet zijn in dit verhaal. We zijn gewoon één van de vier ploegen die strijden om een ticket. Wij moeten zorgen dat we boven komen drijven en daar moeten we alles voor doen."
Geen onderschatting"Wij onderschatten niemand", vervolgt de oefenmeester van NAC. "We nemen onze tegenstanders zeer serieus. We moeten kwaliteit koppelen aan teamwork. Zo moeten we het doen."  
Ook aanvoerder Dirk Marcellis blaast niet te hoog van de toren. "Het kan af en toe los gaan in hun stadion De Koel en wij moeten zorgen dat dat niet gebeurt. We zitten niet voor niets in de nacompetitie en we moeten niet denken dat we 'even' tegen VVV moeten. Dat besef is bij iedereen aanwezig."  
Stoere taal uit LimburgGeen stoere taal dit keer vanuit het NAC-kamp. Maar die kwam wel uit Limburg. VVV-doelman Niki Mäenpää zei afgelopen week bij Omroep Brabant NAC zeker niet te vrezen. "NAC heeft misschien individueel meer kwaliteit, maar als team zijn wij beter", aldus de doelman van de Limburgers.  
Dirk Marcellis moet er een beetje om lachen. "Dat mag hij zeggen", stelt de aanvoerder van NAC. "Ik kan moeilijk zeggen dat zij slechter zijn. Wij moeten gewoon aantonen dat wij beter zijn. Dan kan hij zijn woorden weer inslikken."
De trainer gebruikt de uitspraken van Mäenpää juist om zijn ploeg te motiveren. "Dit is goed, ik heb de uitspraken opgehangen in de kleedkamer. We gebruiken alles", aldus Maaskant.    
WijzigingenNAC moet het vrijdagavond in Venlo stellen zonder de aan zijn enkel geblesseerde aanvaller Jeffrey Sarpong. Mats Seuntjens neemt zijn plek in aan de rechterflank waardoor Guyon Fernandez in de spits zal spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.