Video

FC Eindhoven heeft geen hoop op, maar juist vertrouwen in een goede afloop nacompetitie

21 mei 2015 om 19:53
nl
FC Eindhoven vertrekt vrijdagochtend vol vertrouwen richting Volendam voor het eerste duel van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De club lijkt in alle opzichten klaar voor de volgende stap.
Geschreven door

De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong veroverde dit seizoen tachtig punten. Normaal gesproken goed genoeg voor het kampioenschap. Maar FC Eindhoven had de pech dat het gedegradeerde NEC ook meespeelde. De Nijmegenaren wonnen de titel met meer dan honderd punten, een record.
Niet hopen, maar vertrouwenToch kunnen de Eindhovenaren terugblikken op een geweldig seizoen. "Het vertrouwen is goed na het afgelopen seizoen", zegt Jens van Son. "En daar is geen arrogantie mee gemoeid", voegt Maxime Gunst er nog aan toe. "We zijn als team een stuk verder dan vorig seizoen. Daarnaast hebben we ook veel vertrouwen opgebouwd dit seizoen", concludeert de Belgische verdediger.
Werd vorig jaar vooral gesproken over hoop, dit jaar draait alles om vertrouwen. Vorig jaar hoopte FC Eindhoven via de play-offs naar de eredivisie te promoveren, dit jaar is er vooral vertrouwen in een goede afloop.
Extra tribuneDat blijkt ook uit de kaartverkoop. Voor de return maandag tegen FC Volendam zijn tachtig procent van de kaarten al verkocht. De club gaat ook een staantribune bouwen achter het doel. "We willen ook iets doen voor ons publiek dat ons het voorbije seizoen echt heel goed gesteund heeft. Dat motiveert ons extra."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.