'Roofroemeen' twee jaar cel in voor diefstallen in onder meer Waalwijk, Boxtel en Etten-Leur - Omroep Brabant

'Roofroemeen' twee jaar cel in voor diefstallen in onder meer Waalwijk, Boxtel en Etten-Leur

21 mei 2015 om 20:28
nl
Een Roemeen die kranen, lampen en douchekoppen meenam bij bouwmarkten in onder meer Waalwijk en Boxtel is donderdag veroordeeld tot twee jaar cel. De 35-jarige man is ook verantwoordelijk voor de diefstal van diverse kledingstukken en schoenen uit een winkel in Etten-Leur.
Geschreven door

Behalve de bouwmarkten en de kledingzaak in Brabant waren vorig jaar tussen juli en november nog veel meer bedrijven door heel Nederland de dupe van de acties van de Roemeen.
Volgens de rechters in Den Haag waren de diefstallen ‘niet alleen grootschalig, maar zeer goed georganiseerd en welhaast bedrijfsmatig uitgevoerd’. Handlangers leidden winkelmedewerkers af, waarna de dieven hun slag konden slaan.
Golf diefstallenDe buit werd niet meteen verkocht, maar ging naar Roemenië. De golf diefstallen begon op 23 juli. De man krijgt een hoge straf voor de diefstallen omdat hij volgens de rechtbank een leider was.
Hij was speciaal naar Nederland gekomen om te stelen en deed dat zo vaak dat hij er volgens de rechters van heeft kunnen leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.