Video

Deze ontwerpen zijn gepresenteerd voor nieuw Theater aan de Parade in Den Bosch

21 mei 2015 om 22:28 • Aangepast 21 november 2020 om 18:17
nl
De gemeente Den Bosch heeft donderdagavond twee ontwerpen gepresenteerd voor een nieuw Theater aan de Parade. De ontwerpen zijn gemaakt door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam en UNStudio uit Amsterdam.
Profielfoto van
Geschreven door

“Den Bosch krijgt met deze ontwerpen het theater dat de stad nodig heeft”, laat wethouder Huib van Olden in een persverklaring weten. In diezelfde verklaring staat dat de ontwerpen passen binnen de kaders van de gemeenteraad.
Het gaat dan onder meer over het beschikbare budget, de functionaliteit van het gebouw en de inpassing in de omgeving.

Wachten op privacy instellingen...

Reacties architecten"We hebben met veel plezier een prachtig theater ontworpen voor alle Bosschenaren, helemaal in het teken van ontmoeten, delen en verbinden", vertelt Joost Ector over zijn ontwerp.
"Ons ontwerp is een theater dat echt bij Den Bosch hoort. Het past in de historische binnenstad, maar is tegelijkertijd gericht op de toekomst waarin het alle inwoners zal verwelkomen", laat Ben van Berken van UNStudio weten.

Wachten op privacy instellingen...

StemmenInwoners van Den Bosch kunnen tot en met 7 juni hun voorkeur kenbaar maken voor de ontwerpen. In het Theater aan de Parade staan twee maquettes van de ontwerpen.
In juli presenteert de gemeente het winnende ontwerp. De verwachting is dat de bouw begin 2017 kan starten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.