'Katholieke kerk moet homohuwelijk zegenen', vindt Konferentie Nederlandse Religieuzen in Den Bosch

22 mei 2015 om 08:57
nl
De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) pleit voor het inzegenen van homohuwelijken in de Katholieke kerk. Dat heeft de organisatie gemeld op een symposium. De KNR is een samenwerkingsverband van 150 orden en congregaties in Nederland.
Geschreven door

Volgens de KNR is het denken over homoseksualiteit in de afgelopen veertig jaar behoorlijk veranderd. "Veel katholieken vinden dat de discussie niet langer moet gaan over het biologische geslacht van mensen, maar over hun liefdevolle verbondenheid. Ze zijn van oordeel dat de kerk deze liefdevolle verbintenissen moet erkennen en indien gewenst zegenen."
'Zegen'Met dit standpunt neemt de KNR een ander standpunt in dan die van veel andere kerkelijke organisaties. "De traditionele invulling van het huwelijk als alleen tussen een man en vrouw en eerst en vooral gericht op voortplanting, is te beperkt. Elke liefdesrelatie is een zegen voor de betrokkenen, de kerkelijke gemeenschap en de samenleving", aldus de KNR.
De oproep van de KNR staat niet op zichzelf. Ook de Unie Nederlandse Katholieke Vrouwenbeweging vindt dat homohuwelijken moeten worden gezegend als daar door partners om wordt gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.