Video

Omstreden sjeik Abdullah Al Muslih vrijdag welkom in Eindhoven: Van Gijzel verbiedt komst niet

22 mei 2015 om 09:58 • Aangepast 21 november 2020 om 18:16
nl
De omstreden sjeik Abdullah Al Muslih is vrijdag gewoon welkom in de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel van de gemeente Eindhoven verbiedt zijn komst niet, laat Tjerk Langman van LPF Eindhoven weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Abdullah Al Muslih zou volgens Van Gijzel geen gevaar vormen voor de openbare orde. Daar is de LPF het niet mee eens. "Duidelijk is dat het bestuur van de moskee zichzelf een brevet van onvermogen geeft door na drie weken van onrust in de Nederlandse samenleving wederom een omstreden prediker uit te nodigen.”
Driedaagse conferentieDe Eindhovense partij ziet graag gebeuren dat de moskee gesloten wordt. Dit gaat volgens Van Gijzel niet gebeuren. “Ondanks de eindeloze lijst aan incidenten”, verzucht Langman op Twitter. De omstreden imam Al Muslih gaat vrijdag beginnen aan de driedaagse conferentie in de Al Fourqaan-moskee.
De thema’s 'Op weg naar een vredig gezin' en 'De wetenschappelijke wonderen van de koran’ staan bij de bijeenkomst centraal. Eind april gelastte de moskee Al-Fourqaan in Eindhoven nog een lezing van een andere omstreden geestelijke - Aaidh al-Qarni - af nadat ophef over zijn komst was ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...

Uit verband getrokkenVolgens de organiserende stichting kwam die onrust voort uit 'enkele uitspraken uit het verre verleden, die mogelijk uit hun verband zijn getrokken'. Ook een lezing van sjeik Adil al-Kalbany in dezelfde moskee, die voor het begin van deze maand gepland stond, ging niet door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.