'Lading met zilverhoudende films in shredder mogelijk oorzaak brand Remondis Argentia in Moerdijk' - Omroep Brabant

'Lading met zilverhoudende films in shredder mogelijk oorzaak brand Remondis Argentia in Moerdijk'

22 mei 2015 om 10:09
nl
Een afwijkende lading met zilverhoudende films leidde mogelijk tot de explosie en grote brand bij recyclingbedrijf Remondis Argentia op industrieterrein Moerdijk. Dat hebben betrouwbare bronnen rond het bedrijf tegen BN DeStem gezegd.
Geschreven door

De ontploffing op 12 mei zou kort nadat het afval in de versnippermachine was gestopt, hebben plaatsgevonden. Een medewerker die de shredder bediende, liep brandwonden op aan onder meer zijn hoofd.
'Afwijkende geur'Volgens de betrouwbare bronnen zou de verdachte vracht een afwijkende geur zou hebben gehad. Het onderzoek naar de oorzaak zou zich met name toespitsen op de samenstelling van deze ladingzak, maar ook de technische staat van de shredder zelf, aldus de krant.
In het gebouw waar de shredder staat, wordt zilver teruggewonnen uit films die worden gebruikt in de grafische industrie en bij röntgenfotografie.
'Geen verband eerdere overtredingen'Op de website van Remondis Argentia bestrijdt de directie dat er een verband is tussen de brand en overtredingen die in februari bij veiligheidsinspecties zijn geconstateerd.
Volgens het bedrijf gaat het om andere locaties dan waar de brand woedde. Het explosiegevaar bij twee installaties was toen zo groot dat het werk meteen werd stilgelegd.
Andere fabriekOok drie andere branden die de afgelopen twee jaar woedden, vonden plaats in een andere fabriek, laat de directie weten.
Donderdag maakte het bedrijf in een krantenadvertentie excuses richting omwonenden en omliggende bedrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.