Bekroonde cameraman Rogier Stoffers draait westernthriller 'Brimstone van Martin Koolhoven uit Asten

22 mei 2015 om 12:01
nl
De gelauwerde cameraman Rogier Stoffers uit Utrecht gaat 'Brimstone' draaien. Dat heeft het Helmondse productiebedrijf N279 vrijdag op het filmfestival van Cannes laten weten. De westernthriller van regisseur Martin Koolhoven uit Asten is volgend jaar op het witte doek te zien.
Geschreven door

Stoffers heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende cv opgebouwd. Zo werkte hij in 1997 mee aan het met een Oscar bekroonde 'Karakter'. Daarna vertrok hij naar Hollywood, waar hij onder meer 'School of Rock' en de thriller 'Disturbia' draaide.
Eerste samenwerkingLaatst keerde de Utrechter terug naar Nederland om met 'Karakter'-regisseur Mike van Diem zijn nieuwe film 'De Surprise' op te nemen. Het is de eerste keer dat Koolhoven met Stoffers mag samenwerken.
Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd. De hoofdrollen worden gespeeld door Amerikaanse sterren Mia Wasikowska, Robert Pattinson en Guy Pearce. Ook Carice van Houten heeft een rol bemachtigd. Het is de vierde maal dat Koolhoven en de actrice samenwerken.[YouTube:body:https://youtu.be/5GHz3C5coSI]
OpnamesDe opnames beginnen op 15 juni en vinden plaats in Canada en Duitsland. De westernthriller vertelt over een jonge vrouw (Masikowska) van wie het leven verandert als zij een duivelse priester (Pearce) achter zich aankrijgt. Koolhoven schreef zelf het Engelstalige script.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.