Video

Directeur Eindhovens transportbedrijf: 'Migranten bestormen massaal onze vrachtauto's in Calais'

22 mei 2015 om 12:45
nl
Migranten proberen in het Franse Calais massaal in vrachtauto's te klimmen om naar Engeland te komen. Chauffeurs van het Eindhovense transportbedrijf Scherpenhuizen kwamen met zo veel klachten bij directeur Piet Daniëls dat hij besloot zelf de proef op de som te nemen. Afgelopen nacht maakte hij de oversteek en zag met eigen ogen wat de problemen zijn.
Geschreven door

"Er was rond halfelf een wachttijd van vier of vijf uur voor de trein, we stonden nog geen minuut stil toen er van alle kanten migranten aankwamen die probeerden de vrachtauto open te breken. Iets wat ook bij veel wagens gelukt is", vertelt Daniëls vanuit Engeland. De vrachtauto's staan dan in een file van zes kilometer voordat ze de trein op kunnen. Op dat moment slaan de migranten toe.
Aantal migrantenHoeveel migranten er een oversteek proberen te maken weet Daniëls niet. "Afgelopen nacht zouden er tweeduizend uit de vrachtwagens gehaald zijn door de politie, ook daardoor is de wachttijd opgelopen", zegt de transportondernemer.
Vorige week verscheen er al een filmpje op Facebook en de website Geenstijl.nl, met beelden van vrachtauto's die in de file worden overspoeld met migranten. Het filmpje is gemaakt door Remon van Es, die chauffeur is bij Scherpenhuizen.
Politie "Bij ons hebben ze vannacht niet in de wagen gezeten gelukkig. Maar ik heb schrijnende gevallen gezien van jongens die voor zichzelf rijden, met volle wagens bloemen die gewoon vernield zijn door de migranten", vertelt de directeur.
"De politie doet niets. Er worden vrachtwagens opengesneden en de lading wordt in de sloot gegooid om er meer migranten in te passen. Daar kan de politie niets aan doen, ze zijn met te veel", zegt Daniëls.
Angst"De migranten worden, nadat ze uit de vrachtauto's zijn gehaald, netjes teruggebracht naar de tentenkampen zo'n drie kilometer verderop. Die zijn binnen een halfuur weer terug bij de oversteek", vertelt Daniëls die zelf ook geen oplossing heeft. "Ik weet geen oplossing hiervoor, het zijn er zo veel, met zo weinig politie."
"Het is een beangstigend gevoel, ik heb chauffeurs die niet meer naar Engeland willen rijden omdat ze echt bang zijn. Ik zit er goed vol van, van wat ik heb gezien de afgelopen nacht", zegt Daniëls
BegripDe directeur heeft wel begrip voor de migranten. "Ik snap de migranten wel, die willen ook verder, maar het transport kost gigantisch veel geld zo", vertelt Daniëls.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.