6-jarige schrijft aandoenlijke sollicitatiebrief naar de politie: 'Ik ben soms wel moedeg en sterek'

22 mei 2015 om 13:47 • Aangepast 21 november 2020 om 18:16
nl
Honderden sollicitatiebrieven krijgt de politie maandelijks in de brievenbus. De kunst is dan om op te vallen tussen al die andere brieven. Een jongen van 6 uit Oosterhout had dat al wel begrepen. Het werk van de plaatselijke wijkagent inspireerde hem om zelf te solliciteren. "Ik vint de vijlighijt belagnerijk en ik wil mij in zetin."
Profielfoto van
Geschreven door

De sollicitatiebrief ontroerde ook de politie, die de brief vrijdagmorgen onder ogen kreeg. Ze proberen momenteel om in contact te komen met de jonge sollicitant. "We willen natuurlijk wel dat hij een reactie krijgt op zijn brief."
MoedegHet jochie begint zijn korte sollicitatiebrief met een motivatie. De afdeling Personeel & Organisatie van de politie ziet meteen waarom hij bij hen in dienst wil komen. Daarna begint hij wat positieve punten over zichzelf op te sommen, maar hij blijft bescheiden. "Ik ben soms wel moedeg en ik ben sterek."

Wachten op privacy instellingen...

Eerlijk is de jonge sollicitant ook. Waarom zeggen dat je volledig beschikbaar bent om je in te zetten als agent terwijl dat in de dagelijkse praktijk niet zo is? "Ik moet nog wel naar sgol."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.