Afscheid van provinciebestuurders Ruud van Heugten, Brigite van Haaften en Yves de Boer

22 mei 2015 om 14:34
nl
De provincie heeft vrijdag afscheid genomen van drie provinciebestuurders die niet terugkeren in het nieuwe college dat later vrijdag wordt geïnstalleerd. Het gaat om de CDA-ers Ruud van Heugten en Brigite van Haaften, en VVD-er Yves de Boer.
Geschreven door

Ruud van Heugten had al eerder besloten om de politiek de rug toe te keren. Hij was gedeputeerde in Brabant sinds 2009. Daarvóór zat hij in de Tweede Kamer en was hij wethouder in Helmond.
Ander werkBrigite van Haaften is sinds 2006 gedeputeerde. Ze wilde daar nog een periode aan toevoegen, maar moet op zoek naar ander werk omdat het CDA niet in de coalitie zit. Ze blijft wel in Provinciale Staten waar ze al sinds 1999 in zit.
De 64-jarige Yves de Boer werd door zijn partij de VVD aan de kant gezet omdat de partij vernieuwing wilde. In zijn afscheidstoespraak maakt De Boer er geen geheim van dat hij nog graag was doorgegaan.
Met het vertrek van de drie gedeputeerden wordt ook het college van VVD, CDA en SP ten grave gedragen dat afgelopen vier jaar Brabant heeft geregeerd.
Nieuw college geïnstalleerdVrijdagmiddag wordt het nieuwe college geïnstalleerd, dat bestaat uit de partijen VVD, SP, D66 en PvdA. De gedeputeerden Bert Pauli (VVD) en Johan van den Hout (SP) blijven op hun post. Daarnaast worden vier nieuwe provinciebestuurders geïnstalleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.