'Onaanvaardbaar', PvdA hekelt 'Haags dictaat' om verbod gemeentewiet

22 mei 2015 om 18:09
nl
De PvdA-afdeling in Eindhoven voelt zich niet serieus genomen door de Haagse politiek. Dinsdag nam de Kamer een motie aan die zorgt dat gemeenten niet zelf wiet mogen telen om drugscriminaliteit tegen te gaan. De PvdA is verbaasd over dit besluit en wil dat andere politici ook zeggen dat dit onaanvaardbaar is.
Geschreven door

De PvdA in Eindhoven spreekt ook voor de afdelingen van Maastricht, Venlo en Heerlen. 'Onze gemeenten hebben al jaren forse overlast door de drugsproblematiek en zijn gezamenlijk hard aan de slag een oplossing te vinden die werkt. Juist de lokale bestuurders ervaren dagelijks de problemen en kunnen dus ook het beste inschatten hoe deze problemen kunnen worden opgelost', schrijven de afdelingen.
LEES OOK: Geen wietteelt door gemeenten: Tweede Kamer blokkeert plannen
Haags dictaatZij zijn verbaasd dat Den Haag dit besluit neemt zonder te overleggen met de gemeenten: 'Het Haags dictaat loopt door al deze afspraken heen. Ook vinden wij het te makkelijk om wel van bovenaf zaken te willen verbieden, maar geen enkele oplossing aan te bieden voor de problematiek waar wij al tijden mee kampen.'
De partij wil dat de minister in gesprek gaat met de gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.