Grass Company uit kritiek op Noordanus: 'Coffeeshops kunnen niet zonder opslag maandvoorraad'

22 mei 2015 om 18:29
nl
The Grass Company is niet te spreken over de actie van politie en justitie waarbij de bedrijfsvoorraad wiet van twee weken in beslag werd genomen. De gemeente Tilburg en justitie wisten dat het kantoor aan de Kooikersweg fungeerde als inpak- en distributiecentrum van cannabis, stelt The Grass Company in een persverklaring.
Geschreven door

Het bedrijf stelt dat het gedoogbeleid alleen kan functioneren als er geen opsporing plaatsvindt naar de opgeslagen voorraden cannabis. Volgens The Grass Company heeft iedere coffeeshop externe voorraden wiet klaarliggen, omdat anders een normale bedrijfsvoering niet mogelijk is.
Hevige strijdBurgemeester Noordanus van Tilburg zou eerder hebben gezegd dat juist niet actief wordt gezocht naar de voorraden van shops. Dat zou ook zo naar The Grass Company zijn gecommuniceerd. 'Daarmee in strijd lijkt de jacht op de achterdeur nu in volle hevigheid te zijn losgebarsten. De burgemeester verzuimt daarbij te laten weten hoe de bevoorrading van gedoogde coffeeshops dan wel moet', luidt de kritiek.
'Sluw en vernuftig'Volgens burgemeester Noordanus heeft de inval niets te maken met een grote klopjacht op de achterdeur. "Dit gaat om de industriële productie van drugs. Zo sluw en vernuftig verborgen. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Dit heeft niets te maken met een normale voorraad. Dit past niet bij de kleinschaligheid van de coffeeshops in Tilburg."
Een bedrijfsvoorraad is volgens The Grass Company absoluut geen nieuw fenomeen. Het bedrijf stelt dat een rechtbank in een andere zaak heeft uitgesproken dat een bedrijfsvoorraad is toegestaan. Om welke zaak het gaat, wordt niet in het persbericht duidelijk. Wel meldt The Grass Company dat de rechter zou hebben geoordeeld dat het 'onredelijk is' om een coffeeshop te vervolgen voor het hebben van een externe maandvoorraad.
Prijs en kwaliteitSteeds kleine voorraden cannabis aanbieden zou onvoldoende zekerheid bieden omtrent de prijs en kwaliteit van de softdrugs. De maandvoorraad die The Grass Company extern bewaart, wordt 'veilig en verantwoord' opgeslagen, meldt het persbericht. "In deze context mag ook het verbergen van de externe voorraad waarover burgemeester Noordanus 'verbijsterd' was geen verrassing zijn", schrijft het coffeeshopbedrijf.
Volgens The Grass Company hebben ze de bedrijfsvoorraad verborgen omwille van de veiligheid en de openbare orde. Bij de inval van donderdag is een voorraad van twee weken in beslag genomen. Het kantoorpand in Tilburg werd gesloten. De coffeeshops van The Grass Company zijn wel gewoon open, maar de meeste vestigingen zitten zonder wiet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.