Brabanders met Willem-Alexander en Máxima mee op staatsbezoek naar Canada

22 mei 2015 om 19:34
nl
Bestuurders uit Zuidoost-Brabant gaan volgende week met koning Willem-Alexander en koningin Máxima mee naar Canada. Het koninklijk paar brengt van 27 tot en met 29 mei een staatsbezoek aan Canada. De missie staat onder leiding van Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel.
Geschreven door

De Brabantse bestuurders willen Canadese investeerders en bedrijven aantrekken. Ook willen ze onderzoeken op welke manier onderwijsinstellingen in Zuidoost-Brabant en Canada kunnen samenwerken.
Behalve Van Gijzel gaat ook de Eindhovense wethouder van Economische Zaken Stef Depla mee en vertegenwoordigers van Brainport, de High Tech Campus Eindhoven en enkele regionale bedrijven.
Overeenkomsten met EindhovenDe Brabanders zullen zich vooral richten op de Waterloo Region in Canada. Dat gebied vertoont overeenkomsten met Zuidoost-Brabant. Ook daar bestaan intensieve netwerken tussen overheid, bedrijfsleven en technische kennisinstellingen.
Voor Brabantse bedrijven liggen in Canada vooral kansen op het gebied van energiezuinige gebouwen, stadsplanning, bodemsanering en watertechnologie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.