Laatste voorbereidingen Harmony of Hardcore en 7th Sunday in volle gang: ‘Terrein vol verrassingen'

22 mei 2015 om 21:07
nl
Evenementenorganisator Par-T staat aan de vooravond van een bijzonder weekend. Zaterdag wordt op festivalterrein De Roost de tiende editie van Harmony of Hardcore gehouden. Een dag later viert 7th Sunday zijn zevende verjaardag. Par-T pakt het feestweekend groots aan, onder meer door de duur van beide festivals met twee uur te verlengen.
Geschreven door

Vrijdag wordt het terrein afgemaakt. “Het gaat hartstikke goed, we zetten de puntjes op de i. Alle details worden aangebracht op het terrein”, vertelt Johan Dortmans van organisator Par-T.
Harmony of HardcoreZaterdag staat eerst Harmony of Hardcore op het programma. Op acht verschillende podia kunnen tienduizenden bezoekers losgaan op alles wat hardcore te bieden heeft. Ten opzichte van vorig jaar heeft Par-T een aantal dingen veranderd. “Waar vorig jaar stijlen als terror, industrial en frenchcore nog in één tent waren geprogrammeerd, hebben we die dit jaar op aparte podia neergezet.”
Ook naar de wens van bezoekers is geluisterd. De area ‘Oldschool Gangsters’ is dit jaar niet in een tent, maar buiten. “Dat hoorden we vaker terug, dus dat hebben we nu doorgevoerd”, aldus Dortmans.
LEES OOK: Het festivalseizoen is begonnen: een selectie van de Brabantse pareltjes dit seizoen
'Ontdekkingsreis'Een dag na de hardcorebeats van Harmony of Hardcore gaat zondagmiddag om één uur 7th Sunday van start op hetzelfde festivalterrein. Het is de zevende editie en dus duurt, net als Harmony of Hardcore, ook deze editie twee uur langer dan voorgaande jaren.
Ook op 7th Sunday is een aantal dingen veranderd, aangepast of uitgebreid. De bekende ‘barstraat’ is uitgebreid met een ‘hippiemarket’ met terrasjes en barretjes. Ook is een nieuw deel aan het festivalterrein toegevoegd. “Midden in de bossen hangen allemaal hangmatten waar je lekker kunt uitrusten. Maar hier hebben we een ook een plekje ingeruimd om lekker te dansen”, vertelt Dortmans. “Het terrein is weer een grote ontdekkingsreis.”
Verkeersproblemen aangepaktVorig jaar signaleerde Par-T knelpunten wat betreft het verkeer. Het was vooral voor grote bussen moeilijk om snel het terrein rond het festival te bereiken en ook weer te verlaten. “De bussen hebben nu een andere parkeerplek gekregen, verder weg van het festivalterrein. Bezoekers moeten iets verder lopen, maar de wachttijd na het festival wordt zo verminderd.”
Automobilisten kunnen dit jaar aan twee kanten van het festivalterrein parkeren. Op die manier hoopt de organisatie dat het verkeer beter wordt verdeeld en dat de verkeersoverlast minder is dan voorgaande jaren.
Uitverkocht7th Sunday is met 35.000 bezoekers volledig uitverkocht. Het festival werd begin vorig jaar gekozen tot beste festival van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.