FC Eindhoven verliest na hectische slotfase van FC Volendam

23 mei 2015 om 01:30
nl
FC Eindhoven heeft vrijdag het eerste nacompetitieduel van FC Volendam verloren. De Eindhovenaren leken met een gelijkspel weg te gaan na de late gelijkmaker van Anthony van den Hurk, maar FC Volendam scoorde in de blessuretijd meteen weer tegen.
Geschreven door

Aan de kant van de thuisploeg dook de snelle Marengo in de eerste helft regelmatig op in het strafschopgebied. Namens FC Eindhoven stichtten Slegers, Karg en Deschilder het meeste gevaar.
Op slag van rust was de beste Eindhovense kans nog wel voor Van den Boomen. Na een ingestuurde corner schoot hij keihard nét over.
Domper voor FC EindhovenMeteen na rust schakelde FC Eindhoven een tandje bij. Dit leidde tot enkele mogelijkheden. Vooral een snoeihard schot van Sleegers op de lat deed de supporters van de thuisploeg schrikken.
Halverwege het tweede bedrijf viel het doelpunt aan de voor FC Eindhoven verkeerde kant. Henny Schilder kopte raak uit een corner.
Met Van den Hurk als extra aanvaller erbij probeerden de Eindhovenaren uit alle macht het belangrijke uitdoelpunt te forceren. Dat doelpunt viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd toen de spits een rebound binnenkopte.
Doelpunt in blessuretijdFC Volendam sloeg echter direct terug. Van Kippersluis bezorgde de thuisploeg in de blessuretijd alsnog de overwinning. Anthony van den Hurk had zich tot dat moment anderhalve minuut lang de Eindhovense redder in nood gewaand.
"We gaan het maandag gewoon afmaken", vertelde Van den Hurk, toch nog met goede moed, na de wedstrijd. "Over het hele seizoen zijn we de betere ploeg geweest en dat gaan we maandag ook laten zien."
Voor de return in Eindhoven zijn drie dagen vooraf al bijna alle kaarten verkocht. Trainer Jean-Paul de Jong van FC Eindhoven belooft het thuispubliek in elk geval waar voor hun geld. "Zeker met het publiek dat er dat achter gaat staan, de twaalfde man, kijken we uit naar maandag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.