Video

Tilburg reserveert bijna 7 miljoen voor komst Primark

22 mei 2015 om 21:32
nl
De gemeente Tilburg mag 6,7 miljoen euro reserveren om de komst van de Ierse modewinkel Primark naar de binnenstad mogelijk te maken. Dat bleek vrijdag na een lange commissievergadering waarin de kwestie aan bod kwam.
Geschreven door

De winkel moet komen op de plek van het leegstaande stadskantoor 3. Projectontwikkelaar VolkerWessels wil dit kantoor kopen, slopen en er een Primark-winkel bouwen.
VragenOm eventuele tegenvallers bij de realisatie op te vangen, willen burgemeester en wethouders de 6,7 miljoen reserveren. Een meerderheid in de gemeenteraad steunt de plannen, al zijn er wel veel vragen.
Zo heeft de binnenstad van Tilburg te maken met een behoorlijke winkelleegstand als gevolg van de crisis en de toegenomen verkoop via internet. Veel partijen vragen zich af of het toevoegen van nog eens bijna 8000 vierkante meter winkelvloeroppervlak dan wel zo verstandig is.
Ook winkeliers en vastgoedeigenaren aan de andere kant van het stadscentrum, bijvoorbeeld op het Pieter Vreedeplein, kijken kritisch naar de komst van de Primark in het nieuw te bouwen pand bij het stadskantoor. Zij zijn bang dat zijn daardoor minder klanten zullen krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.