NAC-trainer Maaskant baalt van 'aanslag' van Joeri de Kamps: 'Belachelijke overtreding'

23 mei 2015 om 01:53
nl
Joeri de Kamps mag zich opmaken voor een pittig gesprek met zijn trainer Robert Maaskant van NAC Breda. De oefenmeester baalt van de overtreding waarmee zijn middenvelder vrijdag tegenstander Jeffrey Altheer van VVV-Venlo uit de wedstrijd schopte. "Dit is een belachelijke overtreding", zei de coach nadat hij de beelden had bekeken. "Hier ga ik hem zeker op aanspreken."
Geschreven door

De Kamps trapte Altheer hard in de onderbuik, terwijl de bal allang niet meer in de buurt was. Scheidsrechter Siemen Mulder deed de keiharde charge af met geel, daar waar donkerrood op zijn plaats was geweest.
Altheer kon niet verderDe Kamps kreeg in de afgelopen competitie maar liefst twaalf keer geel. Altheer speelde na de 'aanslag' nog wel even door, maar moest zich op slag van rust toch laten vervangen.
"De Kamps pakt te makkelijk gele kaarten", mopperde Maaskant. "Dat heb ik hem wel eens vaker verteld. Ook deze actie van hem maakt hij weer rond de middenlijn. Dat is niet goed."
Niet schuldbewustDe Kamps toonde zich niet schuldbewust na afloop voor de camera van FOX Sports. "Voetbal is een contactsport", stelde hij. "Dat zegt mijn vader ook. Anders moet je op dammen gaan."
Trainer Maurice Steijn van VVV-Venlo snapte niet dat de middenvelder van NAC de wedstrijd mocht uitspelen. "Schandalig en vreselijk", zei hij over de trap. "Als dat geen rood was. Zij hadden met tien man moeten staan, maar uiteindelijk moet ik een speler geblesseerd wisselen."
Winst voor NACNAC won de uitwedstrijd tegen VVV in de play-offs om promotie en degradatie met 1-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.