Sport zaterdag: Steven Kruijswijk sterk in tijdrit Giro, Daan Disveld naar FC Den Bosch

23 mei 2015 om 11:35
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor wielrenner Steven Kruijswijk, voetballer Daan Disveld en bokser Max van der Pas.
Geschreven door

Kruijswijk maakt indrukSteven Kruijswijk uit Den Bosch is zaterdag knap vijfde geworden tijdens de 59,4 kilometer lange individuele tijdrit naar Valdobbiadene. De renner van LottoNL-Jumbo deed 1,09 minuut langer over zijn tijdrit dan de Wit-Rus Vasil Kirijenka, die de rit won. Alberto Contador heroverde zaterdag de roze leiderstrui op de Italiaan Fabio Aru. Aru moest bijna drie minuten toegeven op Contador.
Van Eck blij met NEC-back FC Den Bosch neemt Daan Disveld over van NEC. De vleugelverdediger tekent in Den Bosch een tweejarig contract. Disveld werd tijdens het seizoen 2012-2013 toegevoegd aan de hoofdmacht van NEC. Een seizoen later debuteerde hij in het eerste elftal, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Disveld was aanvoerder van het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar en werd met dat team in 2011 Europees kampioen. Volgens coach René van Eck is Disveld een winnaarstype.
Van der Pas onderuitBokser Max van der Pas uit Elsendorp heeft de finale van Socikas-toernooi in het Sloveense Litouwen vrijdag verloren. Zoltan Harcsa was te sterk voor hem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.