‘Rijbewijs ongeldig? Dat wist ik niet’, Mario de V. (26) aangeslagen door dodelijk ongeluk Empel

23 mei 2015 om 14:41 • Aangepast 25 april 2020 om 03:57
nl
Mario de V. (26) uit Rosmalen had geen idee dat zijn rijbewijs een maand geleden ongeldig was verklaard. Dat heeft De V., die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk in Empel, verklaard tegenover de rechter-commissaris. Dat meldt zijn advocaat Mark Nillesen zaterdag aan Omroep Brabant. Het rijbewijs van De V. was ongeldig omdat hij in het verleden is betrapt op rijden onder invloed.
Geschreven door

De 26-jarige man uit Rosmalen is vrijdag naar huis gestuurd, bevestigt de raadsman. Donderdag bepaalde de rechter-commissaris dat De V. uit de cel mocht, maar vanwege een ‘lopend onderzoek’ verlengde justitie zijn hechtenis tot zondag.
ZIE OOK: Dode en gewonden bij ongeluk Rosmalen: auto in brand, bebloede bestuurder gevlucht: 'Grijp niet in'
'Belangrijk moment'Toch werd De V. vrijdag al op vrije voeten gesteld. Justitie is in hoger beroep gegaan tegen zijn vervroegde vrijlating. Daarover volgt woensdag een zitting. “Dat is een belangrijk moment voor mijn cliënt, want dan wordt duidelijk of hij op vrije voeten blijft tot het proces”, legt Nillesen uit.
Het technisch onderzoek rond het dodelijke ongeluk, waarbij een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven kwam, is nog altijd niet afgerond. VerkeersOngevallen Analyse werkt nog aan een rapport en er moeten door de politie nog getuigen gehoord worden.
Auto werkte niet meeOoggetuigen meldden aan Omroep Brabant dat De V. ‘in volle vaart’ over de Empelseweg scheurde. Dit spreekt de verdachte tegen. “Mijn cliënt heeft bij de rechter-commissaris verklaard 60 tot 70 kilometer per uur te hebben gereden vlak voordat hij tegen de auto botste”, aldus Nillesen.
De V. zou vlak voor de fatale aanrijding hard hebben geremd en aan zijn stuur hebben getrokken. Zijn auto zou op het moment van de botsing niet mee hebben gewerkt, verklaarde hij. Volgens Nillesen is er vooralsnog geen enkele aanwijzing om te constateren dat De V. onder invloed zou hebben gereden.
ZIE OOK: Mario de V. die vluchtte na dodelijk ongeluk Rosmalen had geen rijbewijs: ‘Ik reed niet roekeloos'
Excuses aan nabestaandenIn het verleden heeft de verdachte zich daar wel schuldig aan gemaakt. Van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moest hij een verplichte EMA-cursus volgen. De V. wilde die afspraak wegens werkverplichtingen verzetten. Toen hij niet kwam opdagen, is zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Zonder dat hij ervan af wist, benadrukt Nillesen.
De V. is erg aangeslagen door het overlijden van de 78-jarige vrouw. Een 80-jarige man raakte zwaargewond. De 26-jarige Rosmalenaar raakte ook gewond en sloeg op de vlucht. Ook daarvoor heeft hij zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.