'Niet alleen naïef, maar dom', noemt advocaat Sidney Smeets van The Grass Company handelen Noordanus

23 mei 2015 om 14:44
nl
Advocaat Sidney Smeets, die Coffeeshopketen The Grass Company bijstaat, noemt het handelen van Burgemeester Noordanus 'niet alleen naïef, maar gewoon dom'. Dit zegt Smeets in het radioprogramma 'Alles mag op Zaterdag'.
Geschreven door

Bij een inval in het kantoorpand van The Grass Company aan de Kooikestraat werd een grote hoeveelheid softdrugs gevonden. Logisch, zo vindt advocaat Smeets, 'want coffeeshops worden niet uit zichzelf bevoorraad'.
'Niet perse strafbaar'Smeets vindt dat Noordanus zijn jurisprudentie niet op orde heeft. In andere coffeeshopzaken die voor de rechter zijn gekomen, besliste de rechter volgens Smeets telkens dat het opslaan van wiet voor coffeeshops niet per se strafbaar is. Het hoort volgens Smeets bij het zo normaal mogelijk runnen van een bedrijf.
Burgemeester Noordanus, die donderdag zelf op de locatie aan de Kooikerstraat ging kijken, gaf juist aan dat hij verbijsterd was over wat hij aantrof. "De vernuftigheid en sluwheid waarmee de handel wordt verborgen, is verbijsterend", aldus Noordanus.
'Zeker op aanpakken'"Een bouwkundig zeer geavanceerde oplossing kan alleen maar samen met de architect en de aannemer zijn bedacht", concludeerde de Tilburgse burgemeester. "Ik zal samen met justitie de betrokken aannemer en architect hier ook zeker op aanpakken. Het kan niet zo zijn dat in Tilburg ondernemingen in de bouw meewerken aan georganiseerde criminaliteit."
Smeets stoort zich aan de houding van de burgemeester. The Grass Company zit door de inval het komend weekend waarschijnlijk zonder wiet. Dit zal volgens Smeets zorgen voor een actieve handel op de straat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.