Sharon Kovacs maakt titelsong 'De Helleveeg', opnames van 'Eindhovense' film beginnen maandag - Omroep Brabant

Sharon Kovacs maakt titelsong 'De Helleveeg', opnames van 'Eindhovense' film beginnen maandag

23 mei 2015 om 15:17
nl
De Eindhovense zangeres Sharon Kovacs gaat de titelsong maken voor de film 'De Helleveeg'. Dat maakte regisseur André van Duren uit Reek bekend tijdens het radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag'. 'De Helleveeg' is de verfilming van het gelijknamige boek uit 2013 van A.F.Th van der Heijden uit Geldrop.
Geschreven door

Op tweede pinksterdag starten de opnames in de buurt Tivoli in Eindhoven, de geboorteplek van Van der Heijden. De arbeiderswoning waar wordt gefilmd, lijkt volgens Van Duren precies op het geboortehuis van de schrijver. "In de wijk was één bewoner die in de jaren '80 niet mee wilde doen aan een grootscheepse renovatie. Ik ben hem nu heel erg dankbaar."
Drie decennia BrabantHet boek 'De Helleveeg' is deels autobiografisch. Het speelt zich af in het Brabant van de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Hoofdrolspelers zijn Hannah Hoekstra en Benja Bruijning. Ook Frank Lammers uit Mierlo speelt mee.
Kovacs is de titelsong nu aan het maken. De film gaat op 10 maart 2016 in première.
Eindhoven betaalt meeWethouder Mary-Ann Schreurs is maandag aanwezig op de set. De gemeente Eindhoven droeg 100.000 euro bij aan de totstandkoming van de film.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.