Emile Roemer leidt duel amateurvoetballers Oegstgeest en Voorschoten: 'Beste die we hebben gehad'

23 mei 2015 om 19:35 • Aangepast 21 november 2020 om 18:15
nl
SP-politicus Emile Roemer uit Boxmeer had zaterdagmiddag een bijzondere taak. Hij was scheidsrechter tijdens de voetbalwedstrijd tussen de amateurs van Oegstgeest 8 en Voorschoten 10. Dit was een gevolg van de Serious Request-actie van 3FM eind vorig jaar. Toen werden de diensten van Roemer als scheidsrechter geveild. Voor 260 euro haalde Oegstgeest hem binnen. "Hij gaf een penalty, tégen ons."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Het was een hele leuke dag en hij heeft ontzettend goed gefloten", vertelt Wouter Boeser van Oegstgeest. Hij was degene die op Roemer had geboden tijdens de Serious Request-actie."Het is altijd leuk om een goed doel te steunen en ik stem zelf SP", legt Boeser uit. "Daarom vond ik het mooi om Emile eens als scheidsrechter te hebben. Ik denk dat hij de beste arbiter is die we dit seizoen hier gehad hebben."'Zuivere penalty'De SP-leider uit Boxmeer had geen gele of rode kaarten nodig om de wedstrijd onder controle te houden. "Hij gaf wel een penalty, tégen ons", benadrukt Boeser. "Maar dat was honderd procent een strafschop, hoor. Dat was goed gezien.""Een speler van Voorschoten rende het strafschopgebied in en de verdediger liet hem struikelen", blikt Roemer terug op hét moment van de wedstrijd. "Een zuivere penalty. Er was ook niemand die protesteerde."

Wachten op privacy instellingen...

Minimale ervaringDe politicus uit Boxmeer was in zijn element in zijn rol als arbiter. "Toch is mijn scheidsrechterservaring minimaal. Ik voetbal af en toe in Sambeek en een enkele keer fluit ik dan een wedstrijdje."Tijdens het duel waren de ogen van de toeschouwers massaal op Roemer gericht. "Maar de spelers waren vooral met de wedstrijd bezig. Ze hebben er een hartstikke leuke en sportieve wedstrijd van gemaakt. Het was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen van beide teams. Er stond voor hen niets op het spel. Dat scheelt ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.