Video

Kozakken Boys onderuit in eerste titelduel met FC Lienden

23 mei 2015 om 21:15
nl
Kozakken Boys uit Werkendam heeft in de tweestrijd om de Nederlandse amateurtitel tegen FC Lienden een dure nederlaag geleden. De kampioen van de zaterdag topklasse ging in eigen huis onnodig met 1-0 onderuit tegen de winnaar van de zondag topklasse, waardoor volgende week zaterdag tijdens de return in Lienden een zware missie wacht om deze achterstand alsnog om te keren.
Geschreven door

Voor Kozakken Boys is het seizoen 2014-2015 er sowieso eentje van de primeurs: voor het eerst in de clubhistorie won de ploeg uit Werkendam de titel in de zaterdag topklasse en zaterdagmiddag was de club gastheer van het eerste rechtstreeks op televisie uitgezonden amateurduel.
Nagenoeg perfectHet nagenoeg perfecte voetbaljaar wil Kozakken Boys graag bekronen met het Algehele Kampioenschap bij de amateurs. In eigen huis had tegen Lienden - kampioen van de zondag - daarvoor een flinke stap gezet kunnen worden.
Liefst driemaal wist Kozakken Boys zaterdagmiddag het houtwerk te raken. In de eerste helft krulde Stout de bal op de lat en de pauze raakte Basoski eveneens de deklat. Korte tijd later leek Arif Irilmazbilek eindelijk de thuisploeg op de verdiende voorsprong te schieten, maar zijn inzet kwam via de paal terug het veld in.
DoeltreffendNa zoveel gemiste kansen, kregen de gastheren behoorlijk de deksel op de neus. Bij een van de weinige doelpogingen was FC Lienden namelijk wel doeltreffend: Abderrahim Loukili verlengde een vrije trap tot buiten bereik van keeper Hogedoorn (0-1). Zodoende wacht Kozakken Boys in Lienden een hels karwei om alsnog de Nederlandse titel te grijpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.