Video

Zaalvoetballers FC Eindhoven pakken de landstitel tegen FCK De Hommel

23 mei 2015 om 23:23 • Aangepast 21 november 2020 om 18:15
nl
De zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn zaterdag landskampioen geworden. In eigen huis won de ploeg met 4-3 van FCK De Hommel uit Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is de vijfde keer dat FC Eindhoven de landstitel verovert. Toch verliep de tweede finalewedstrijd moeizaam. "Met name de eerste helft", vertelt matchwinnaar Iliass el Attabi. Hij zorgde vlak voor tijd voor de beslissing. "Na de 1-0 achterstand kwamen we nog wel sterk terug. Maar de daaropvolgende 3-1 voorsprong gaven we weer makkelijk weg, zoals wel vaker dit jaar."
'Met goed spel koop je niks'Volgens Samir Makhoukhi van FCK De Hommel is FC Eindhoven de terechte kampioen. "Kijk, wij staan met zilver. Zij met goud. Dan kun je wel zeggen dat wij goed hebben gespeeld, maar daar koop je niks voor. Voor mij is het al de vierde keer dat ik met zilver in mijn handen sta. Daar ben ik niet blij meer mee, eerlijk gezegd. In het voetbal draait het om het winnen van prijzen. Wij komen vandaag tekort."
Voor FC Eindhoven is de landstitel de zoveelste prijs in een paar jaar tijd. Verdediger Oualid Saadouni - die zaterdag de 1-1 voor zijn rekening nam - heeft wel een verklaring voor het succes van de club. "De individuele klasse van de spelers. En we hebben een hele goede trainer en keeper."

Wachten op privacy instellingen...

BoycotEven leek het erop dat het duel geboycot zou worden door spelers van de Bossche ploeg. De ploeg voelde zich benadeeld door een gele kaart tijdens het eerste duel tegen FC Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.