Video

Gekkenhuis op de MeiMarkt in Tilburg: 'Welke cupmaat heeft uw vrouw?' - FOTO'S

24 mei 2015 om 18:12
nl
Topdrukte in de binnenstad van Tilburg dit weekend. Daar vond de MeiMarkt plaats, een van de grootse rommelmarkten van Nederland waarbij de verkoop op zaterdagavond begon en vervolgens de hele nacht en zondag doorging. De marktkooplui trokken alles uit de kast om hun waar te verkopen. Een gratis Schrobbelaertje of een pakkende slogan: 'Bent u dik of drachtig, kom dan naar kraam 480!' Een sfeerverslag - inclusief foto's.
Geschreven door

De verkopers van kraam 480 staan met een bloemetjesslinger om hun nek bij hun stek. In de linkerhand houden ze een bekertje met koffie vast, in de rechterhand een biertje. De opbrengst is tot nu toe 'een dikke 600 euro'.
De mannen verkopen bij de kraam positiekleding voor zwangere vrouwen. Ook gaan er bh's onder de spreekwoordelijke hamer. Een verkoper vraagt: "Welke cupmaat heeft uw vrouw?" De koper antwoordt nuchter: "Nou, een handje vol."
[tweet:body:https://twitter.com/PuurKaat/status/602455888792657920]
Croc als asbakMaar natuurlijk zijn er bij de MeiMarkt meer spullen te krijgen, zoals boeken, strips, cd's, kleding, oude meubelen, beelden, gereedschap en allerhande. Ook haalden de marktkooplui een croc van zolder, die als asbak kan worden gebruikt.
FotoreportageOnze fotografe struinde ook de MeiMarkt af en legde de drukte, de koopwaar en de vrolijke sfeer vast. Check hier de fotoserie.
[Tweet:body:https://twitter.com/justmeistr/status/602362828989845504]
Speelgoed uit de dozen trekkenMarleen en haar dochter Mirte uit Loon op Zand zitten op een kleedje bij de Kindermarkt op de Heuvel. Ze zijn erg tevreden over de verkoop tot nu toe. "Vanmorgen vroeg toen we arriveerden, waren de mensen zo enthousiast dat ze het speelgoed al uit de dozen trokken, nog voor we konden uitpakken. Inmiddels hebben we al zo'n 170 euro verdiend."
Iets verderop heeft de achtjarige Floris uit Tilburg zijn gitaar erbij gepakt en speelt een melodietje. "Hij krijgt zo meer geld bij elkaar dan dat we verkopen", zegt vader Floriaan trots.
'We willen met lege handen naar huis'Ook in de winkelstraten is het druk. Nicol en Sandra uit Tilburg hebben het serieus aangepakt. Zij arriveerden zaterdagavond met vier keer zoveel spullen als op hun kraampje paste. Boeken, bierpullen, oude elpees, kerstversiering, de keuze is reuze. "We zetten er gewoon iedere keer weer wat nieuws bij. Het is de bedoeling dat we straks met lege handen naar huis gaan."
De hele nacht ging de verkoop door. "Tot een uur of drie bleven de mensen goed komen", vertelt Nicol. "Het waren vooral veel studenten die uit de kroeg kwamen. Die kregen van ons een Schrobbelaertje cadeau als ze iets bij ons kochten. Werkt fantastisch!"
De MeiMarkt in Tilburg is de enige particulier georganiseerde rommelmarkt in een binnenstad. Opvallend aan deze markt is dat die zaterdagavond om tien uur is begonnen en pas zondag om vijf uur 's middags eindigt. De hele nacht kon er dus worden gewinkeld.
Lees ook: Centrum van Tilburg staat tijdens de Meimarkt in het teken van ‘rommel’
[Tweet:body:https://twitter.com/Liselore74/status/602271175507607552]
Normaal trekt de MeiMarkt zo'n 115.000 bezoekers. De organisatie verwacht dit jaar 135.000 belangstellenden naar de 750 Tilburgse kraampjes te lokken. De politie waarschuwt wel: niet alles is te koop.
[Tweet:body:https://twitter.com/JA_TilburgCentr/status/602224563993325569]
PrijzenpakketOok Omroep Brabant-verslaggever Rob van den Broek was van de partij op de Meimarkt. Niet als verkoper, maar als koper. Hij werd door onze redactie op pad gestuurd met een missie: koop zo veel mogelijk rommel voor vijf euro. In de reportage in Brabant Nieuws op TV is te zien dat hem dit aardig is gelukt.
[youtube:body:https://youtu.be/TKc0ldCkmww]Met maar liefst veertien koopjes kwam hij terug. Wilt u kans maken op dit speciale Omroep Brabant-Meimarkt-prijzenpakket? Stuur een mailtje naar
[email protected] met als onderwerp ‘Meimarkt Prijzenpakket’.
Hap Stap-festivalIn Tilburg is dit weekend ook het Hap Stap-festival. Tijdens de twintigste editie kunnen restaurants hun specialiteiten presenteren aan het publiek. De toegang is gratis, het eten vanzelfsprekend niet. Het complete programma is hier te vinden. Wie wil nagenieten van de beelden, kan dat hier doen.[Tweet:https://twitter.com/khouterman/status/602237120837754880][Tweet:https://twitter.com/ClaudyWolfs/status/602243452680675328]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.