Video

Droom uitgekomen voor Guus Meeuwis: geslaagd Brabants feestje in de Royal Albert Hall in Londen

25 mei 2015 om 18:00 • Aangepast 21 november 2020 om 18:14
nl
In de wereldberoemde Royal Albert Hall in Londen barstte zondagavond rond negen uur (Nederlandse tijd) dankzij Guus Meeuwis een Brabants feestje los. De Tilburger is de eerste Nederlandse zanger die op het wereldpodium in Londen stond.
Profielfoto van
Geschreven door

De polonaise werd meer dan eens gelopen. Guus sprak zijn publiek, dat voor een groot deel bestond uit Nederlandse fans, in zijn moerstaal toe en bij vlagen vloog het bier door de historische zaal.
Tot zeker twaalf uur 's nachts (Nederlandse tijd) ging dat feestje door in Londen. En een feestje was het zeker, zo bleek bijvoorbeeld toen de Tilburger met 'God Save the Queen' zelfs alle Nederlandse fans in de zaal aan het zingen kreeg. Na afloop weigerden enkele bezoekers dan ook de zaal te verlaten.

Wachten op privacy instellingen...

DroomVoor Guus Meeuwis kwam een droom uit. Hij heeft lang moeten zeuren, maar uiteindelijk kwam de Brabander door de strenge keuring van The Royal Albert Hall. Dit jaar zit de Tilburgse zanger twintig jaar in het vak en het is het tiende jaar van de 'Groots met een zachte G'-concerten in het Philips Stadion.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De Brabander is de eerste Nederlandse zanger die op dit grote wereldpodium stond. Hij mag zich voegen in een rijtje wereldsterren zoals Frank Sinatra, The Beatles en Adele. De dag voor het concert van de Tilburger stond Eric Clapton nog op het podium, Meeuwis heeft vol verwondering zitten kijken naar deze grootheid.
Zo'n 5000 Guus Meeuwis-fans bezochten de Engelse hoofdstad om Guus Meeuwis te zien optreden. Zaterdagochtend vertrok een extra vlucht vanaf Eindhoven Airport naar Londen. De fans kwamen vooral voor Guus Meeuwis. The Royal Albert Hall was niet zo interessant. Althans, dat vonden zij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Reis door carrière' Meeuwis begon met zijn eerste en grootste hit: 'Het is een Nacht'. Daarna ging hij van 1995 naar 2015, een reis door zijn kleurrijke carrière. ''Dit is echt de kers op de jubileumtaart. Ik had de wens al lang, maar ik durfde het niet te hopen. Nu sta ik op dit wereldpodium, ik ga er een feestje van maken vanavond", zei hij van tevoren.
Of de Brabander in 2016 weer in Londen staat? Als het aan hem ligt wel. ''Als ze me vragen, kom ik meteen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.