WRC: Van den Brand en Van Deijne hebben zware rally in Portugal

25 mei 2015 om 00:47
nl
Een lastige start voor beide Brabantse rijders in de Drive DMack Fiesta Trophy: Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode finishte als zevende en Kevin van Deijne uit Zeeland als vijfde. De eindklasseringen verraden nog niet eens het halve verhaal.
Geschreven door

Een splinternieuw ontwikkelde auto en een eerste deelname binnen de officiële WK-cup; voor beide rijders was er veel nieuw in Portugal. Voor Van den Brand was het zelfs zijn eerste volledige wedstrijd op gravel ondergrond.
Het was een kwestie van heel houden voor de rijders, maar dat was slechts weinigen gegeven. “We hebben veel tijd verloren door een lekke band, het zijn zware proeven met véél stenen”, merkt Van Deijne op.
Highs en lowsVan den Brand kreeg met wat meer problemen af te rekenen, maar als die er niet waren kon hij zich meten met de top drie. Helaas verloor hij op dag twee veel tijd.  
“Mats voelde wat op de verbindingsroute en toen we het checkten bleek de ophanging gescheurd” aldus navigator Martijn Wydaeghe. Toch waren er ook hoogtepunten, zoals een tweede tijd op proef zes.
Blik vooruitNa de eerste ervaring met de 1.0 liter turbo Fiesta zijn beide rijders enthousiast. Ze kijken alvast vooruit naar de volgende wedstrijd in Polen in begin juli. “We komen steeds dichter bij de top 3”, meent Van Deijne. Mats van den Brand komt vóór die tijd nog in Nederland aan de start, als voorrijder bij de ELE Rally. De Fin Vatanen won de eerste manche van de Fiesta Trophy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.