'Hier moet je van afblijven', weldoener koopt aanhanger voor bestolen stichting Kinderdroomwens

25 mei 2015 om 14:37
nl
Ongeloof. Met dat gevoel las zakenman Robert Tink uit Goirle zaterdag het bericht dat de aanhangwagen van de stichting Kinderdroomwens in Nijmegen was gestolen. "Overal wordt wel wat gestolen. Maar zo'n aanhanger voor een stichting die zo goed bezig is met die kinderen..." Hij twijfelde geen moment en kocht voor het goede doel een nieuwe aanhanger. Die bezorgde hij maandag.
Geschreven door

"De aanhanger - waarmee wij al het werk voor de stichting doen - stond precies voor mijn huis op de oprit van mijn overbuurvrouw", vertelt Monique Hogenboom van de stichting Kinderdroomwens. "In één keer was hij verdwenen. Ik dacht eerst dat iemand hem had verplaatst, maar toen gingen we kijken en bleek hij echt weg. Het idee dat mensen stelen is al heel erg, maar dan ook nog van een goed doel... Ik vond het ongelofelijk. Het maakte me verdrietig."
'Emotionele waarde'De stichting gebruikt de aanhanger voor de zogenaamde Kanjerdagen. "We vervoeren er materialen mee waarmee wij leuke activiteiten voor de kinderen verzorgen. Hij was multi-inzetbaar en heeft emotionele waarde. Het feit dat mensen zoiets doen, terwijl ze moeten weten dat dit voor zo veel bijzondere dingen gebruikt wordt. Hier moet je gewoon van afblijven."
Daarop zette Hogenboom een noodkreet op Facebook met het verzoek die te delen in de hoop dat de daders de aanhanger terug zouden willen brengen. "Desnoods anoniem. Maar dat gebeurde niet."
Blik onbetaalbaarTink las het bericht zaterdag. "Ik viel van mijn stoel. Ongeloof. Hoe kan dit nou gebeuren? Overal wordt wat gestolen, maar zo'n aanhanger van een stichting die zo goed bezig is met die kinderen... Hier moet ik iets aan doen, dacht ik. Ik heb meteen contact gezocht."
Maandag bezorgde hij hoogstpersoonlijk een nieuwe aanhanger bij de stichting Kinderdroomwens. "De blik van Monique toen ik kwam aanrijden, was onbetaalbaar. Dat alleen was al de moeite waard."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.