Video

Start van filmopnames 'De Helleveeg' krijgt officieel tintje in Eindhovense wijk Tivoli

25 mei 2015 om 19:23
nl
In Eindhoven begonnen maandagochtend op Tweede Pinksterdag de filmopnames van 'De Helleveeg'. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Geldropse schrijver A. F. Th. van der Heijden en speelt zich af in de Eindhovense wijk Tivoli. De wijk behoorde destijds nog toe aan Geldrop.
Geschreven door

De start van de opnames van de speelfilm kreeg dinsdagochtend een officieel tintje: de eerste klap met het actiebord werd gegeven door Mary-Ann Schreurs, de Eindhovense wethouder van innovatie, cultuur, design en duurzaamheid.
Ouderlijk huis van Van der HeijdenDe film speelt zich af in het ouderlijk huis van de Geldropse schrijver. En dat was een probleem, want de huizen in Tivoli zijn sindsdien gerenoveerd. Toch wist de regie één huis te vinden dat de tand des tijds zonder aanpassingen heeft doorstaan.
Een van de bewoners wilde namelijk niet dat zijn huis destijds gerenoveerd werd. “Ik hield van de vormen die het huis had. Ik vond dat er bij de renovatie te veel verloren ging van de sfeer”, verklaart de bewoner, die voor de opname wél eventjes zijn huis uit moest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.