NAC stap dichter bij handhaving eredivisie na overtuigende winst op VVV-Venlo

25 mei 2015 om 22:34 • Aangepast 21 november 2020 om 18:13
nl
NAC Breda blijft in de race voor lijfsbehoud. Het rekende maandag in de eerste play-offwedstrijd af met VVV-Venlo en strijdt nu tegen Roda JC om een plek in de eredivisie. Na de zege in Venlo van vrijdag (0-1), was NAC maandag ook in eigen huis te sterk: 3-0. Guyon Fernandez scoorde twee keer voor de ploeg van Robert Maaskant. "Ik ben blij dat we door zijn en met mijn goals".
Profielfoto van
Geschreven door

NAC begon voorzichtig aan het duel tegen VVV, dat eerder in Venlo zeker niet onderdeed voor de eredivisionist. De ploeg uit Breda sleepte daar met het nodige fortuin een zege weg (0-1).
Fernandez scoort twee keerOok drie dagen later in eigen stadion had NAC in de eerste helft geen overwicht, maar toch scoorde de thuisploeg. VVV kreeg de bal vlak voor rust niet uit het eigen strafschopgebied, waarna Guyon Fernandez de bal binnen schoot. Daarmee maakte de spits zijn misser van vroeg in het duel goed, toen hij op doelman Niki Mäenpää stuitte.
Volgens Fernandez zelf was het een belangrijk doelpunt op een belangrijk moment. "Als je met 1-0 de rust in gaat, heeft de trainer ook zijn moment om alles op een rijtje te zetten", zo zegt de aanvaller. "Hij maakte ons duidelijk dat het gewoon een overwinning voor NAC zou worden en niks anders dan dat. Zijn opdracht was om in de tweede helft geen gekke dingen te doen. Zorgen dat de stand zo bleef of om de voorsprong uit te bouwen. Hij heeft ons voorbereid op het feit dat zij de centrale verdediger zouden doorschuiven."

Wachten op privacy instellingen...

De hoop van VVV op een stuntje kreeg door de treffer van Fernandez een flinke deuk, want na rust was het met name NAC dat aandrong. VVV ging achterin inderdaad één op één spelen en NAC kreeg voorin wat meer ruimte.
Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens lieten na een uur twee enorme kansen op een vroegtijdige beslissing liggen, maar Divine Naah maakte in de zeventigste minuut een eind aan de spanning. De huurling van Manchester City slalomde fraai door de Venlose defensie en liet Mäenpää met een schuiver kansloos. Fernandez zorgde met een intikker ook nog eens voor 3-0.
Honger naar meer Hoewel de goal van Naah een mooie was, lijkt toch Guyon Fernandez de man van de wedstrijd aan NAC-zijde. Na een zeer moeizame start bij NAC, Fernandez kwam na veel moeite na de winterstop naar Breda, komt hij nu los. "Ik ben blij dat het nu lekker gaat", zegt de spits. "Ik heb nog meer honger om goed te voetballen en te scoren. Het zou fijn zijn als ik een deel kan terugbetalen wat NAC mij geboden heeft."
Vervelend is wel voor NAC dat Fernandez het veld vroegtijdig geblesseerd moest verlaten. "Ik werd getackeld en heb een hechting in mijn scheenbeen. We moeten even kijken voor donderdag. Maar het lijkt me wel dat ik speel."
Professioneel gespeeld"We weten dat we vier wedstrijden hebben en dan moet je eerst de eerste twee goed doorkomen", zei NAC-trainer Robert Maaskant na afloop. "Ik vind dat we dat professioneel gedaan hebben. Zeer gefocust gespeeld in beide helften. In de eerste helft misschien wat minder spectaculair dan de tweede, maar wel zeer effectief."

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Roda JC tegenstander Om in de eredivisie te blijven, moet NAC later deze week afrekenen met Roda JC dat vorig jaar degradeerde. Het eerste duel is op donderdag in Kerkrade, waarna de beslissing zondag in Breda valt. Roda rekende moeizaam af met FC Emmen.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik ga Roda nog eens uitermate goed analyseren", zei trainer Maaskant over de komende tegenstander. "Zij zijn in de competitie natuurlijk wisselvallig geweest, grote overwinningen en grote nederlagen. Ik kan er nog geen goed oordeel over vellen, maar het is wel een eredivisieploeg. Ze spelen dan wel in de eerste divisie, maar met een stadion en ambiance van de eredivisie. Nou goed, de strijd gaat in ieder geval weer helemaal opnieuw beginnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.