Jazz in Duketown trekt 145.000 bezoekers naar Den Bosch: ‘Er zit alleen maar groei in’

25 mei 2015 om 23:38 • Aangepast 21 november 2020 om 18:13
nl
Het vierdaagse gratis festival Jazz in Duketown in Den Bosch heeft tussen de 140.000 en 150.000 bezoekers getrokken. Dat meldt Marcel Ploegmakers van de stichting Jazz in Duketown maandagavond aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Het festival, dat van vrijdagavond tot maandagavond voor de 42e keer in het centrum van Den Bosch plaatsvond, werd swingend afgesloten met een optreden van saxofonist Candy Dulfer.
ZIE OOK: Jazz in Duktetown in Den Bosch: 'Het is zo godvergeten lekker'
'Alleen maar groei'De indrukwekkende cijfers geven aan dat jazz in Nederland ‘nog lang niet dood is’, benadrukt Ploegmakers. “Sterker nog, er zit alleen maar groei in dit festival. De rek is er nog lang niet uit. Al onze vrijwilligers zetten zich volop in en werken keihard om van Jazz in Duketown een groots festival te maken.”
De verwachting is dat Jazz in Duketown de komende jaren alleen nog maar zal groeien. Dat betekent wel dat het festival meer ruimte in de binnenstad van Den Bosch moet claimen. “Er moet dan inderdaad meer spreiding komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. We hebben het plafond nog lang niet bereikt.”
ZIE OOK: 'Een mooie beloning', hockeysters HC Den Bosch gehuldigd tijdens Jazz in Duketown
TyphoonOok voorzitter Anja Spaans kijkt met een goed gevoel terug: “Mede dankzij de gemeente, onze sponsoren en de Bossche horeca hebben we ook dit jaar weer een mooi festival kunnen realiseren. Door de inzet van alle vrijwilligers is deze editie van het festival vrijwel vlekkeloos verlopen. Je merkt dat de organisatie inmiddels staat als een huis."
Het drukste moment was tijdens het optreden van rapper Typhoon. “Die man is gigantisch populair. Niemand kon er meer bij”, aldus Ploegmakers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.