Formateur en voorzitter Indoor Brabant Gerrit-Jan Swinkels (67) overleden

26 mei 2015 om 11:12
nl
Gerrit-Jan Swinkels is maandag op 67-jarige leeftijd overleden. De inwoner van Best overleed tijdens een rit met een paard in het Belgische Knokke. De oorzaak is niet precies duidelijk. Mogelijk kwam het door een ongeluk met zijn paard, mogelijk kreeg hij een hartstilstand.
Geschreven door

"Hippisch Nederland heeft met het overlijden van Gerrit-Jan Swinkels een boezemvriend verloren", laat de paardensportbond in een persverklaring weten.
Swinkels was recent als lid van de VVD als informateur en formateur betrokken bij de vorming van een nieuw provinciebestuur in Brabant. In anderhalve week tijd slaagde Swinkels erin om een akkoord te sluiten tussen de VVD, SP, D66 en PvdA. [tweet:body:https://twitter.com/AMSpierings/status/603101083033018368]
Oud-wethouder BestTussen 1982 en 1998 was hij wethouder in Best. In 2010 was hij formateur bij de collegevorming in Den Bosch. Ook was hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Brabant.
Swinkels was voorzitter van het paardenevenement Indoor Brabant. In maart vertelde hij nog dat het evenement in de top drie van indoor paardenevenementen ter wereld staat.
Springpaarden FondsSwinkels was niet alleen als voorzitter van Indoor Brabant invloedrijk, maar ook als directeur van het Springpaarden Fonds dat zich inzet om getalenteerde toppaarden in Nederland te houden. Zo kan Jeroen Dubbeldam dankzij het springpaardenfonds nog tot en met de Olympische Spelen van 2016 blijven rijden op zijn succespaard Zenith, waarmee hij vorig jaar in Caen zowel individueel als in teamverband de wereldtitel pakte. [YouTube:body:https://youtu.be/0FA_ivKFaRc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.