Theatergroep Kersouwe houdt repetitie in Parijs - Omroep Brabant

Theatergroep Kersouwe houdt repetitie in Parijs

26 mei 2015 om 14:20
nl
Openluchttheatergroep De Kersouwe in Heeswijk Dinther speelt dit jaar 'De Klokkenluider van de Notre Dame'. En wat doe je dan? Juist, dan ga je repeteren, in Parijs! En dus vertrok zaterdagmorgen vroeg een bus vol met enthousiaste toneelspelers naar de stad der liefde.
Geschreven door

"Ik wil dat de spelers een stukje van de beleving die ze hier vinden, meenemen naar ons theater, dat wij hierdoor beter gaan spelen," hoopt regisseuse Anneke Schröder aan de voet van de Notre Dame. "Het is mooi om te zien hoe de spelers hier rondlopen, die verwondering op de gezichten, dat gewillig snuiven, prachtig."
Razzia'De Klokkenluider van de Notre Dame' is het verhaal van de mismaakte jongen Quasimodo die in de Notre Dame onderdak heeft en de mooie zigeunerin Esmeralda die in de riolen van Parijs leeft. De eerste stop is dan ook in de riolen. In het ondergrondse museum krijgt de toneelgroep een opdracht: organiseer een razzia. En al snel verandert het museum in een theater waar wordt gerend, gevlucht en geschreeuwd. Tot grote verwondering van de andere toeristen, die niet weten wat hen overkomt. Sommige kunnen de actie wel waarderen, anderen lopen vol afschuw door.
Op een brug over de Seine mogen de mooie Esmeralda en haar vriendin Sabine hun scène spelen. De rest van de groep ploft op de grond, de brug lichtelijk afsluitend voor de andere voetgangers. En ook hier blijven de voorbijgangers staan, verwonderend kijkend wat er gebeurt daar op die brug.
Schröder is niet snel tevreden: "Meiden, we doen het nog een keer, maak niet meer dan dat er is." En dus wordt hetzelfde stukje nog een keer gedaan.
Tegen middernacht stapt de groep weer in de bus om de terugreis te aanvaarden. Moe van alle indrukken ligt in no time iedereen op één oor.
Première'De Klokkenluider van de Notre Dame' wordt gespeeld in augustus in Openluchttheater De Kersouwe in Heeswijk Dinther. De première is op zondagmiddag 23 augustus. Daarna wordt nog drie weken gespeeld op vrijdagavond en zondagmiddag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.