‘Problemen met pgb’s nog niet opgelost’, zorginstellingen trekken gezamenlijk op in stichting

26 mei 2015 om 13:16
nl
De problemen met de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zijn nog steeds niet opgelost. Dat meldt Patrick van Boeijen van Boeijend Huys dinsdag, een kleinschalige woonvoorziening voor dementerenden in Berkel-Enschot.
Geschreven door

“De situatie is wel iets verbeterd, maar nog steeds worden de budgetten te laat betaald. Elke laatste week van de maand is het afwachten of de budgetten op tijd binnen komen. Ik ben er nog steeds veel tijd aan kwijt om alles te controleren en om weer te reageren als het niet goed gaat”, vertelt Van Boeijen.
Door problemen met de uitbetaling van de pgb-budgetten konden in januari de salarissen van twaalf medewerkers van Boeijend Huys niet worden betaald. Met terugwerkende kracht werden de salarissen alsnog betaald, maar volgens Van Boeijen zijn ‘de zaken nog niet op orde’.
Gesprek in Tweede KamerDonderdag is Van Boeijen uitgenodigd voor een ‘rondetafelgesprek’ in de Tweede Kamer. “Mensen uit het werkveld zijn uitgenodigd om uitleg te geven over hoe het de afgelopen periode is gegaan. We mogen ook verbeterpunten aandragen, in de hoop dat de politiek daarmee aan de slag gaat.”
Ondertussen heeft Van Boeijen samen met Kitty Beelen van Zorgdorp Deurne en twee andere betrokkenen een stichting opgericht om een schadeclaim in te dienen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die sinds 1 januari de pgb-budgetten betaalt. “Vijftien andere gedupeerden hebben zich aangemeld om samen met ons een procedure te beginnen”, aldus Van Boeijen.
Lancering stichtingDeze week wordt de stichting officieel gelanceerd. “Met een jurist kijken we nu hoe we alles kunnen aanpakken.”
Beelen uitte vorige week nog haar ongenoegen over de gang van zaken. “Ik moet continu aan het werk om de puinzooi van de de SVB op te ruimen. Na vijf maanden moet het klaar zijn. Er is een nieuw systeem bedacht maar het werkt niet en wij draaien daarvoor op”, liet Beelen weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.