Inval grote growshop in Raamsdonksveer: ook acties op negen plekken in Oost-Brabant

26 mei 2015 om 16:33 • Aangepast 21 november 2020 om 18:12
nl
De politie is dinsdagochtend op de Snoekweg in Raamsdonksveer een grote growshop binnengevallen. Drie mannen zijn gearresteerd. Ook in Oost-Brabant zijn dinsdag meerdere invallen gedaan in growshops en loodsen. Het gaat dan in totaal om negen acties in Eindhoven, Helmond, Aarle-Rixtel, Oss, Best en Ravenstein. In Eindhoven zijn twee mensen opgepakt. Op zes plekken werden spullen in beslag genomen.
Profielfoto van
Geschreven door

De mannen die in Raamsdonksveer zijn gearresteerd zijn een 40-jarige man uit Vlijmen, een 53-jarige man uit Culemborg en een 38-jarige Rotterdammer. In Eindhoven werden bij een growshop aan de Hallenweg twee mannen uit die plaats van 24 en 28 gearresteerd. Hier werd ook een auto in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

In een loods van het bedrijf Dutch Lighting Solutions in Raamsdonksveer zijn materialen voor de teelt van hennep aangetroffen. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer gaat het onder meer om groeimiddelen, verwarmings- en ontluchtingsapparatuur en lampen.
Invallen Oost-BrabantOok bij de invallen aan de Wezelstraat en Hallenweg in Eindhoven, de Torenakker in Aarle-Rixtel en de Bakelsedijk in Helmond zijn materialen voor de hennepkweek in beslag genomen. Waaronder lampen, ventilatoren, filters, verwarmings- en afzuigapparatuur. In een growshop in Oss en in een loods in Best gebeurde hetzelfde. In Aarle-Rixtel werd ook een personenwagen meegenomen.
Een doorzoeking van een tweede loods in Helmond leverde niks op. Dit was ook het geval bij een tweede actie in Oss en een doorzoeking in Ravenstein. Aan de Wezelstraat in Eindhoven werd bij de inval bovendien een hennepkwekerij ontdekt.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds 1 maart is de Opiumwet gewijzigd en zijn ook de voorbereidingshandelingen voor het kweken van hennep strafbaar. Steenmeijer over de actie in Raamsdonksveer: "We hebben diverse aanwijzingen dat de apparatuur daarvoor gebruikt wordt. Ook de bedrijfsadministratie is in beslag genomen."
Vijf personeelsleden van het bedrijf zijn naar huis gestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

De politie heeft de goederen in beslag genomen. Vrachtwagens zijn opgeroepen om de materialen af te voeren.
Het is volgens de politie geen toeval dat er dinsdag op meerdere plekken invallen zijn gedaan. Er is volgens een woordvoerder dinsdag namelijk sprake van een 'Landelijke Actiedag Aanpak Growshops'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.