Video

Leraar mag meisjes niet meer zien na ongepaste relaties op Lyceum Bisschop Bekkers Eindhoven

26 mei 2015 om 15:41
nl
Een voormalig natuurkundeleraar van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven heeft een taakstraf gekregen voor relaties met twee minderjarige leerlingen. Dat bepaalde de rechter dinsdag. De leraar hoeft niet de cel in.
Geschreven door

De man heeft naar eigen zeggen geen gemeenschap gehad met de meisjes. Wel is er gezoend, heeft hij de meisjes betast en 'is hij de vagina van een meisje binnengedrongen met zijn vinger'. Volgens de docent gingen de meisjes 'vrijwillig' een relatie met hem aan en was er geen dwang.
Justitie eiste een celstraf van achttien maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Ook wilde justitie dat de man vijf jaar lang geen les meer mag geven en dat hij geen contact met de meisjes meer mocht krijgen.
Geen celstraf, wel taakstrafDe rechter komt justitie deels tegemoet en heeft bepaald dat de man een celstraf van negen maanden krijgt, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Doordat de leraar al drie maanden in voorarrest zat, hoeft hij dan ook niet meer de cel in. Wel krijgt hij een taakstraf van 180 uur.
Daarnaast mag de man de komende drie jaar geen contact meer hebben met de leerlingen. Doet hij dat wel, dan moet hij opnieuw de cel in. De rechter gaf geen beroepsverbod, omdat de man nooit meer een verklaring van goed gedrag met minderjarigen krijgt. Die is noodzakelijk om als leraar te mogen werken.
15 jaar oudDe school ontsloeg de 35-jarige natuurkundedocent nadat uit onderzoek bleek dat de man een relatie had met een leerlinge. Later bleek dat hij nóg een relatie heeft gehad met een ander minderjarig meisje.
De leraar had de verhoudingen in 2012 en in 2014. De leerlingen waren toen 15 jaar oud. Helemaal geheimzinnig waren de affaires niet: op school gingen namelijk al geruchten dat de leraar met twee meisjes een relatie had.
Via WhatsApp contactDe docent kreeg via WhatsApp contact met de leerlingen, waarna het steeds persoonlijker werd. Het eerste afspraakje met een van de meisjes was in de meivakantie in de school. Daarna volgden onder meer dates in zijn huis en een keer in het bos.
De voormalige natuurkundeleraar zegt spijt te hebben, maar vertelde ook dat hij niet meer terug kon. "Ik weet dat het niet had mogen gebeuren, maar we waren verliefd", zei hij eerder in de rechtbank. Justitie vindt dat de leraar tot twee keer toe misbruik heeft gemaakt van kwetsbare, minderjarige meisjes.
Het lijkt erop dat de leraar niet in beroep gaat tegen de uitspraak. Hij, zijn advocaat en justitie waren niet bij de uitspraak aanwezig. De oud-docent gaf eerder al aan dat hij nooit meer het onderwijs in gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.