Conflict met pastoor over erfenis van 120.000 euro: Familie nabestaande wil andere rechter

26 mei 2015 om 15:23
nl
In de zaak tussen een Astense pastoor en nabestaanden van een 82-jarige parochiaan die in december overleed, is de rechter gewraakt. De nabestaanden en de pastoor hebben een conflict over de erfenis van de 82-jarige vrouw. Toen de rechter dinsdag oordeelde dat getuigen in de zaak achter gesloten deuren mochten worden gehoord, werd de rechter weggestuurd.
Geschreven door

Volgens de familie is de rechter niet objectief genoeg om te oordelen in de zaak. De rechtbank legde uit dat de rechter het horen van de getuigen achter gesloten deuren had toegestaan omdat men anders niet vrijuit kon spreken en omdat de privacy dan in het gedrang zou komen. De familie van de overledene was het daar niet mee eens.
Voor wie was het geld? Het conflict is ontstaan rondom de erfenis van de overleden vrouw. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om zo’n 120.000 euro. Het geldbedrag is volledig naar de pastoor gegaan. De familie vindt dat niet terecht. Voor hen kwam het als verrassing dat de pastoor honderd procent erfgenaam was. Enkele jaren geleden, toen het testament werd opgesteld, was hij dat nog maar voor tien procent.
Door het wrakingsverzoek dat dinsdagochtend is ingediend, ligt de zaak nu stil. De wrakingskamer moet eerst onderzoeken of de rechter juist heeft gehandeld, daarna wordt er pas verder gegaan met de zaak zelf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.