Weer sluwe brandstofdief Shell in Drunen vastgelegd: 'Je ouders zullen vast trots op je zijn'

26 mei 2015 om 16:23
nl
Maandenlang hebben brandstofdieven zich niet durven te vertonen bij het Shell-tankstation van Pascal Tausch in Drunen. De pompeigenaar treedt namelijk keihard op tegen iedereen die er met zijn centen vandoor gaat. Toch was het afgelopen weekend opnieuw raak.
Geschreven door

Tausch kreeg jaren geleden landelijke bekendheid toen hij begon met het online zetten van beelden van sluwe brandstofdieven. Dat kwam hem op kritiek te staan, maar hij kreeg de politiek aan zijn zijde. Hij vond dat terecht, want wie bij een tankstation steelt, 'verspeelt zijn privacyrechten'.
De politiek kwam in 2012 met een wetsvoorstel. Daarin stond dat burgers en bedrijven voortaan zelf bewakingsbeelden op het internet mogen zeggen, mits de beelden bijdragen aan het vinden van de dader. De wetswijziging is alleen nog niet definitief.
'Dader gaf zich dezelfde dag nog aan'Toch laat Tausch zich ondanks de regels er niet van weerhouden om beelden van criminelen online te zetten. In januari deed hij dit ook en toen gaf de dader zich nog dezelfde dag aan bij de politie, vertelt de pomphouder aan Omroep Brabant.
"Daarna was het maanden rustig. De meeste automobilisten hier uit de buurt weten ook dat ze hier geen brandstof moeten stelen. Diegenen die dat wel doen, komen vaak van ver weg", zo legt hij uit. Afgelopen weekend was het opnieuw raak, blijkt uit beelden.
Kentekenplaten gestolenDe vraag lijkt dus niet of, maar wanneer de sluwe brandstofdief van afgelopen weekend zich bij het politiebureau meldt. Hij maakt het Tausch wel lastig, want beide kentekenplaten zijn gestolen en komen van twee verschillende auto's af. "Je ouders zullen vast trots op je zijn", schrijft Tausch over de man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.