Jan Marijnissen werkt aan vertrek als partijvoorzitter SP: 'Er wordt gekeken naar een opvolger'

26 mei 2015 om 19:12
nl
Jan Marijnissen uit Oss wil stoppen als voorzitter van de Socialistische Partij. Tegen EenVandaag heeft Marijnissen gezegd dat hij ‘ermee bezig is’. Ook geeft hij aan dat er wordt gekeken naar een opvolger.
Geschreven door

Toch lijkt het SP-boegbeeld uit Oss nog niet zeker van zijn zaak. Zo zegt hij tegen BNR ‘in het belang van de partij bereid te zijn tot alles’.    
De 62-jarige Marijnissen vindt het volgens EenVandaag een goed moment om te vertrekken als partijvoorzitter ‘omdat de SP er goed voor staat en stabiel is’. Het gesprek met Marijnissen in het actualiteitenprogramma wordt dinsdagavond uitgezonden. Marijnissen is voorzitter sinds 1988. Mogelijk wordt op het partijcongres in november een opvolger benoemd.
Eerder kritiek Van den HoutIn maart zei de Brabantse SP-gedeputeerde Johan van den Hout nog dat het tijd was voor Marijnissen om te vertrekken als SP-voorzitter. Marijnissen zou volgens de gedeputeerde op een onaangename manier omgaan met partijgenoten. Marijnissen was toen niet onder de indruk van de teksten van Van den Hout.
Volgens hem was er niet veel nieuws onder de zon. "Zijn mening is bekend: de Tweede Kamerfractie deugt niet, het partijbestuur niet en de voorzitter niet. En de afdrachtregeling ook niet", zei Marijnissen toen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.