Video

'Gewoon meenemen naar het strand', Emile Roemer vertelt in boek welke kant hij op wil met SP

26 mei 2015 om 20:14
nl
Sinds Emile Roemer in 2010 SP-partijleider werd heeft hij tientallen werkbezoeken afgelegd in binnen- en buitenland. Daarbij ontmoette hij inspirerende mensen met goede ideeën. Een selectie van die werkbezoeken is nu gebundeld in zijn nieuwe boek 'Het kan wel, tussen Binnenhof en buitenwereld'.
Geschreven door

Roemer ontmoet politieke prominenten als oud-president Lula da Silva in Brazilië, bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen in Somalië. Maar hij bezoekt bijvoorbeeld ook Nederlandse bedrijven die nieuwe werknemers nog wel een vast contract aanbieden of een zorgcentrum dat weigert te fuseren omdat het slecht is voor de bewoners.
Tweede boekIn 2010 schreef Roemer al het boek, 'Tot hier. En nu verder'. Daarin presenteerde hij zichzelf aan de kiezer als nieuwe SP-fractievoorzitter. Met 'Het kan wel' laat hij zien zien welke kant hij op wil met zijn partij. Niet met de politicus zelf aan het woord maar aan de hand van de verhalen van de mensen die hij tijdens de zijn werkbezoeken ontmoette.
Roemer: "Het is geen verkapt verkiezingsprogramma. Het is vooral politiek voor de mensen thuis. Boekje gewoon meenemen naar het strand en lekker lezen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.