Droom in duigen: bejaard echtpaar in Tilburg beroofd van al hun spaargeld, ‘Brute en laffe diefstal’

26 mei 2015 om 22:58
nl
Het bejaarde echtpaar dat eind vorig jaar op de Reeshofdijk in Tilburg werd beroofd van tienduizenden euro’s aan spaargeld, had plannen om hun huis te verbouwen. Door de laffe en brute beroving van 29 december viel die droom in duigen. Dat werd duidelijk in de uitzending van 'Opsporing Verzocht', waarin bewakingsbeelden van de mogelijke overvaller werden getoond.
Geschreven door

Het stel (82 en 83) had kort voor de overval geld opgenomen bij de ING-bank in Winkelcentrum Heyhoef. Het ging daarbij om enkele tienduizenden euro's. De man liep met de envelop strak in zijn handen naar zijn vrouw, die ergens binnen in de bibliotheek op hem zat te wachten.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de bejaarde buiten bij het winkelcentrum door iemand werd achtervolgd. Het zou gaan om een jonger iemand met een sportief uiterlijk. Hij liep langs de Blokker achter het mannelijke slachtoffer aan.
'Hele nare beroving'Het tweetal maakt vaker een flinke wandeling naar huis. Vanaf het winkelcentrum duurt de wandeling naar huis ongeveer twintig minuten. Ze hadden een blauwe boodschappentrolley op wieltjes bij zich, waarin ze hun boodschappen en een groot bedrag aan contant geld vervoerden. Ter hoogte van de Reeshofdijk springen plots twee mannen uit de bosjes. Zij hebben het gemunt op de boodschappentrolley.
De straatrovers eisen de boodschappentas op wieltjes op. De man en de vrouw vallen bij de worsteling hard op de grond. “Hier is sprake van een heel nare beroving. Dit zijn laffe dieven”, laat een politiewoordvoerder in de uitzending weten. Volgens haar was het echtpaar na de beroving helemaal van slag. [YouTube:body:https://youtu.be/zB7eIBqvCt0]Lichtgewond“Het ergst vinden ze dat er zo veel geld is meegenomen. Ze hadden een groot deel van hun leven daarvoor gespaard. De daders moeten geweten hebben dat de man zo veel geld bij zich had”, licht de woordvoerder toe. De vrouw viel tijdens de worsteling naar de grond en raakte lichtgewond aan haar knie.
De daders zijn met de trolley richting een parkeerplaats gerend. Mogelijk dat ze daar met een auto zijn vertrokken. De bejaarde man ging nog achter de daders aan, maar vergeefs.
SignalementBeide mannen droegen donkere kleding, waren circa 1,80 meter lang en hadden een smal postuur. Eén van de daders had blauwe schoenen aan, met een witte zool. De gestolen boodschappentrolley was donkerblauw met roestvorming aan de onderzijde en met kleine wieltjes.
Wie meer informatie heeft over de beroving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.