PVV stemt niet op Marjolein Faber: ook Brabantse Statenleden laten beoogde voorvrouw links liggen

27 mei 2015 om 02:01
nl
Statenleden van de PVV in zeker acht provincies hebben dinsdag tijdens de Eerste Kamerverkiezingen niet gestemd op hun lijsttrekker Marjolein Faber. Het is ongebruikelijk dat Statenleden zo en masse hun beoogde voorvrouw links laten liggen, meldt de NOS.
Geschreven door

Zelfs in haar eigen provincie Gelderland stemde niemand op haar. Waarom de PVV'ers Faber negeerden, is onduidelijk. Wel was ze een paar maanden geleden negatief in het nieuws toen duidelijk werd dat ze haar zoon had ingehuurd om de site van de Gelderse PVV te bouwen.
De PVV-lijsttrekker in de Eerste Kamer kreeg geen enkele stem in de provincies Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen.
VoorkeursstemmenAlexander van Hattem, fractievoorzitter van de PVV in de Brabantse Staten, is met voorkeurstemmen gekozen in de Eerste Kamer. Dit geldt ook voor zijn PVV-collega Alexander Kops. Van Hattem stond negende op de lijst. Op basis van deze plek had hij uiteindelijk ook een zetel in de Eerste Kamer bemachtigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.