Het nieuws in vijf berichten: van abseilende oma tot brandstichting in Geldrop

27 mei 2015 om 09:19
nl
Goedemorgen deze morgen. Neem een kop koffie, lees het nieuwsoverzicht en je bent weer helemaal bij.
Geschreven door

74-jarige vrouw gaat abseilen vanaf ProvinciehuisMarian van Mierlo uit Den Bosch mag dan al 74 zijn, ze draait haar hand niet om voor spannende stunts. Vandaag gaat ze abseilen van het ruim honderd meter hoge Provinciehuis in Den Bosch, om zo geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Zelf lijdt ze ook aan GBS, een zeldzame spierziekte. Met eerdere avontuurlijke acties haalde ze al meer dan 9000 euro op. Wij volgen deze heldin uiteraard op de voet.
[tweet:body:https://twitter.com/Spierfonds/status/591590038787465216]
Holleeder regeert vanuit de celWillem Holleeder zit gevangen in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, maar desondanks slaagt hij erin contact te hebben met de buitenwereld. Zo heeft hij al schone kleren en boodschappen weten te regelen, waaronder speciaal brood. Justitie en getuigen zijn bang dat Holleeder het personeel weet te manipuleren en zo wraakacties kan plannen. Zijn eigen zussen en zijn ex legden eerder getuigenissen tegen hem af, waardoor 'de Neus' achter de tralies belandde.
Kampioensfeest SPM Shoeters uitgesteldHet kampioensfeest van SPM Shoeters laat nog even op zich wachten. De Bossche basketballers verloren dinsdagavond in Groningen met 67-62 van Donar. SPM Shoeters staat nog met 3-1 voor en een overwinning in de eigen Maaspoort volstaat om de titel te pakken. Donderdagavond moet het dus gebeuren. En met de steun van de eigen fanatieke aanhang kan het bijna niet misgaan.
[Tweet:body:https://twitter.com/ArjanvdGiessen/status/603279773683601408]
Bewoonster doet aangifte na brand bij huis in GeldropEen bewoonster van een huis aan de Waleweinlaan in Geldrop zag dinsdagavond opeens metershoge vlammen in haar achtertuin. Haar schutting stond in brand. Ze waarschuwde de brandweer en pakte meteen de tuinslang om het vuur te blussen. De laatste tijd zijn er veel kleine branden in Geldrop. De vrouw gaat woensdag aangifte doen van brandstichting bij de politie. [YouTube:body:https://youtu.be/aE_gp75Tpjs]
Ultramoderne koeienstalWe nemen woensdag samen met staatssecretaris Sharon Dijksma een kijkje in een ultramoderne melkveestal. De stal van Sjaak en Suzanne Sprangers uit Kaatsheuvel heeft een unieke vloer die urine en vaste mest gescheiden afvoert. Het dak zorgt voor zonne-energie, genoeg voor vijftien huishoudens in Kaatsheuvel. En de koeien hebben het goed naar hun zin in deze Kwatrijnstal, de eerste van Nederland.
[tweet:body:https://twitter.com/MeatYourOwn/status/525176051278688256]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.