Raketwerpers en drugslab gevonden bij acties tegen Bandidos, huiszoekingen in Brabant

27 mei 2015 om 18:36 • Aangepast 21 november 2020 om 18:11
nl
Bij een grote actie van de politie in Brabant, Limburg, België en Duitsland tegen motorbendes zijn woensdag twintig mensen opgepakt. Er zijn minstens 35 panden doorzocht, waarbij wapens en drugs zijn gevonden. In Brabant viel de politie panden in Eindhoven, Valkenswaard, Vlijmen en Helmond binnen. Veertien arrestanten zijn lid van motorclub Bandidos, één is lid van Red Devils.
Profielfoto van
Geschreven door

De arrestanten zijn negentien mannen en een vrouw. Ook de president van de Bandidos, Harrie Ramakers, is opgepakt.
De invallen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek naar criminele activiteiten van de motorclub. Leden van de Bandidos zouden op grote schaal betrokken zijn bij handel in wapens en drugs. Ook zouden zij zich schuldig maken aan intimidatie, afpersing en openlijk geweld. Er zijn woensdag huizen, bedrijfspanden en garageboxen doorzocht.
Dertien verdachten zijn herkend op camerabeelden, toen zij betrokken waren bij een vechtpartij in café Dug-Out in Sittard. Leden van Bandidos gingen op de vuist met leden van motorclub Red Devils.
'Ontluisterend'De politie heeft bij de doorzoekingen onder meer vijf raketwerpers en een drugslaboratorium ontdekt. Ook zijn er automatische wapens, vals geld, een hennepkwekerij en dure, gestolen auto's gevonden. Er zijn zes motoren in beslag genomen. Eén verdachte zat al in de cel in Brabant, vanwege mishandeling van een agent met een boksbeugel.
"Dit is ontluisterend", zo zei burgemeester Onno Hoes van Maastricht tijdens een persconferentie. Bij de actie werden onder meer de mobiele eenheid, honden en een helikopter ingezet. In totaal zijn vierhonderd medewerkers van politie en justitie in touw. De grote actie duurt waarschijnlijk tot vanavond.
Veel commotieDe Bandidos Motorcycle Club werd in 1966 in Texas opgericht en telt bijna een halve eeuw later wereldwijd duizenden leden in circa 24 landen. Nederland heeft nog maar sinds maart vorig jaar een afdeling: Bandidos MC Sittard.
De introductie van de Nederlandse tak van de Bandidos leidde tot veel commotie. Zo werd een dag na de oprichting een aanslag gepleegd op het huis van Bandidos-president Harrie Ramakers. Zijn woning en omliggende huizen en auto's raakten zwaar beschadigd. Ramakers werd woensdag opgepakt bij de invallen in Limburg.
Ramakers, vorig jaar veroordeeld vanwege het bezit van verboden wapens en drugs, was eerst lid van de Nomads. Dat was een tak van de Hells Angels. De Angels zijn van oudsher de grote vijand van de Bandidos.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.